Απεργούν οι εργαστηριακοί γιατροί

Ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ ανακοίνωσε την απόφαση των εργαστηριακών γιατρών να κρατήσουν κλειστά τα ιατρεία τους από την Παρασκευή 26 μέχρι και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, καθώς και την επ’ αόριστον αναστολή της εξυπηρέτησης του ΕΟΠΥΥ από 1 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί (Μικροβιολόγοι, Ακτινοδιαγνώστες, Πυρηνικοί Ιατροί και  Κυτταρολόγοι) κλείνουμε τα ιατρεία μας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχόμενη επί 7ετίας  επιβολής των μνημονιακών μέτρων rebate (ληστρική έκπτωση) και clawback (ληστρική  αναγκαστική επιστροφή) των ποσών που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές  εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό για την υγεία.
Σήμερα το ποσοστό  αυτό ανέρχεται στο 55% των μηνιαίων υποβολών μας προς τον ΕΟΠΥΥ μας, που αν  συνυπολογιστεί και η προείσπραξη φόρου συνολικά ανέρχεται στο 75% τις μηνιαίας  υποβολής. Το κράτος μας κοροϊδεύει. Υπογράψαμε το 2012 μια σύμβαση για να πληρωνόμαστε  τις εξετάσεις με τις προ 30-ετιας τιμές (του 1991) και τώρα με το «έτσι θέλω», μας δίνει το ¼  αυτών!!! Ποσό που δεν επαρκεί ούτε καν για την κάλυψη των υλικών μας και των λειτουργικών  μας εξόδων.
Ζητάμε το αυτονόητο:  
Να πληρωνόμαστε για κάθε εξέταση που εκτελούμε. Να σταματήσει το άδικο μέτρο της  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ των χρημάτων για τις εργαστηριακές  εξετάσεις που έχουν υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό. Το κράτος μπορεί να αυξήσει τον  προϋπολογισμό, να βάλει φρένο στην αλόγιστη συνταγογράφηση, να βάλει πλαφόν ή όλα αυτά  μαζί. Δεν μπορούμε άλλο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια χρηματοδότησης για την υγεία ΕΜΕΙΣ.  Γι’ αυτό τον λόγο και παρόλο που ειδικά αυτήν περίοδο ζημιωνόμαστε επαγγελματικά, σαν εσχάτη  φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας κ ζητούμε την κατανόηση του κόσμου.
Το ΔΣ του Συν.Εργασ.Ια»
Προηγούμενο άρθροΜα τι άνθρωποι; Μετακόμισαν και παράτησαν τον σκύλο τους στην εξώπορτα να τους περιμένει
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: Ερωτήματα σε ότι αφορά τις δομές φιλοξενίας «παραβατικών» εφήβων Γερμανών, σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης