Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Κινδυνεύουν από την φτώχεια τα «μεσαία» νοικοκυριά

103 0

Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και αποκαλύπτουν πως 4 στα 10 μη φτωχά νοικοκυριά, δυσκολεύονται να καλύψουν δαπάνες ύψους 395 ευρώ.

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ και τα οποία αποκαλύπτουν ότι 4 στα 10 μη φτωχά νοικοκυριά δυσκολεύονται να καλύψουν δαπάνες ύψους έως και 395 ευρώ.

Παράλληλα, ένας στους δυο ζεις από τα έτοιμα ή δανείζεται από φίλους και γνωστούς. Ενδιαφέρον έχει ακόμα ότι το 37% των Ελλήνων, μπορούν να αποταμιεύουν έστω και λίγα ευρώ κάθε μήνα.

Αν σταματήσει κάποιος να εργάζεται πόσο χρόνο μπορεί να ζήσει με τις αποταμιεύσεις του:

  • 3 μήνες το 32,9%
  • 3-6 μήνες το 17%
  • Δεν έχει αποταμιεύσεις το 36%

Τέλος , το κόστος ζωής αξιολογείται ως πολύ ακριβό, καθώς η μέση δόση δανείου στην χώρα μας είναι 236 ευρώ, τα τρόφιμα 295 ευρώ, ενώ τα έξοδα μετακίνησης κυμαίνονται στα 150 ευρώ.

ΠΗΓΗ www.newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις) στην Ε.Ο. 53 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Ιανουαρίου 2019 0
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Έχοντας  υπόψη: 1) Τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 52, 103, 104…

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του ψαρά που αγνοείται στο Δέλτα του Έβρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Δεκεμβρίου 2017 0
Ξεκινησε την Πεμπτη 28 Δεκεμβρίου η μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμο του ψαρα που αγνοείτε στο Δελτα του Εβρου Τα…

Απάντηση Λαμπάκη στο εναντίον του δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου.

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Οκτωβρίου 2016 0
Η   κομματική μουτζούρα και δυσοσμία δεν έχει όρια. Η μοναδική σας αγωνία κομματικοί εγκάθετοι είναι μία. Το αυτοδιοικητικό πολιτικό πρόσωπο …