Το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαΐου 2016 «έδεσε» το πρώτο πλοίο (από τα δέκα συνολικά γαλλικά πλοία) στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρει  μηχανήματα και εξοπλισμό για το έργο του ΤΑΠ

proto - ploio - tap - limani - Alexandroupolis - 2016 - 00001

ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπάντης

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΑ 

Κατέπλευσε το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πλοίο M/V NORJAN , με φορτίο τα πρώτα μηχανήματα της Αναδόχου του έργου εταιρείας SPEACAPAG για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΠ.

Το πλοίο , μήκους 121 μ. και βυθίσματος 8,72 μ. ελλιμενίσθηκε στην προβλήτα ΣΕΜΠΟ του λιμένα για την εκφόρτωση των πρώτων μηχανημάτων εργοταξίου, προερχόμενο από τον λιμένα DUNKIRK της Γαλλίας. Είναι το πρώτο πλοίο με παρόμοιο βύθισμα που επισκέπτεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Εγκαινιάζεται έτσι μία νέα σελίδα για τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, με ευρύτερες θετικές επιπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, καθόσον στο λιμάνι αναμένεται να καταφθάσουν και άλλα πλοία με μηχανήματα και εξοπλισμό εκτέλεσης του έργου , ενώ παράλληλα προβλέπεται τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιηθεί  με ανάλογη συμφωνία και η χρησιμοποίηση του λιμένα σαν σημείο μεταφοράς και αποθήκευσης των σωλήνων  για την κατασκευή του ανατολικού τμήματος του αγωγού ΤΑΡ.

Στη συνολικότερη προοπτική της περιοχής μας να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο (αγωγός ΤΑΡ, σταθμός συμπίεσης Κήπων, Πλωτή εξέδρα LNG, Αγωγός φυσικού αερίου IGB Ελλάδας- Βουλγαρίας)  , ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης καλείται να παίξει ένα πρωτεύοντα και αναντικατάστατο ρόλο, συμβάλλοντας  θετικά στην γενικότερη προσπάθεια ανάπτυξης της

Προηγούμενο άρθροΚουρουμπλής για σπάσιμο Περιφερειών, ενίσχυση των Δήμων μέσω του ΕΝΦΙΑ και Πόθεν Έσχες Δικαστών
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως