Την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για την πόλη της Αλεξανδρούπολης με ένα μεγάλο μπαλνταφάν που θα γίνει για πρώτη φορά στην Πλατεία του Φάρου. Εκεί μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να γνωρίσουν από κοντά τους ήρωες της ταινίας Star Wars και τις πριγκίπισσες Έλσα και Άννα. Παράλληλα με αφορμή την Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια και δημιουργικές δράσεις.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Αποκριάτικη Παρέλαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15.00 μ.μ. μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και θα καταλήξει στο Πάρκο Ανεξαρτησίας όπου θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτυ με ξυλοπόδαρους, κλόουν και πολλή μουσική. Τα γκρουπ των καρναβαλιστών καλούνται να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης στις 13.30 μ.μ. ενώ λίγο νωρίτερα στις 12.00 μ.μ. μαθητές Δημοτικών Σχολείων θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο κορεό στην Πλατεία του Φάρου.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τη μεγάλη παρέλαση των Φερών που θα ξεκινήσει στις 12.00 μ.μ.

Με αφορμή τις αποκριάτικες εκδηλώσεις θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 6 Μαρτίου απαγορεύεται η κυκλοφορία και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων επί της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Κύπρου μέχρι την Ψαρρών από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 15.00 μ.μ.,

ενώ το Σάββατο 12 Μαρτίου θα παραμείνει κλειστή για τα αυτοκίνητα η Λεωφόρος Δημοκρατίας από το ύψος της οδού Τσαβέλα μέχρι και τη Μοσχονησίων από τις 12.00 μ.μ. μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Αγοράς & Αθλητισμού, κ. Στέλιος Βραχιόλογλου σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ κάλεσε τους δημότες της Αλεξανδρούπολης να αφήσουν για λίγο τις έγνοιες της καθημερινότητας και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις παρασυρόμενοι από το ρυθμό του καρναβαλιού ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, κ. Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση και συνεργασία για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Επιμελητηρίου Έβρου προς τα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ενίσχυση του εργοδοτικού κόστους 12%
Επόμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: «Προτείνουμε μηχάνημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στην θάλασσα – Να μπουν ηχητικοί σηματοδότες στην πόλη»