Απολογισμός της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη και Πολίτες» όπου έκλεισε εννέα χρόνια διοίκησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Αυγούστου 2019
335 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 Κλείνει μία περίοδος  (9) εννέα ετών διοίκησης  με τους συνεργάτες μου στην παράταξη «Πόλη και Πολίτες», του διευρυμένου  Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Χαρακτηριστικά της περιόδου αυτής ήταν η απόλυτη οικονομική ένδεια που διαπερνούσε όλους τους  τομείς στην χώρα μας, αλλά όμως, εμείς ανταπεξήλθαμε .

Δημιουργήσαμε ένα οικονομικό περιβάλλον με αληθινά πλεονάσματα και όχι σε  βάρος των δημοτών. Έτσι κατατάχτηκε ο Δήμος μας στην πρώτη πεντάδα στην απορρόφηση  κονδυλίων από το ΕΣΠΑσε ολόκληρη την Ελλάδα .

Δημιουργήσαμε  ένα τεράστιο υπόβαθρο από έργα υποδομής (περιφερειακός δρόμος, δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό ωδείο,  μουσικό σχολείο, πάρκο Αλτιναλμάζη, LED, ανάπλαση παραλίας, αποθήκες ΓΑΙΟΣΕ στο λιμάνι, ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες, αποχέτευση, βιολογικός, περιφερειακό ιατρείο κλιμάκιο πυροσβεστικής στις Φέρες, εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης).

Ολοκληρώσαμε πέραν όλων των δράσεων μας  στον τομέα της ενέργειας (ενεργειακή αναβάθμιση   κτιρίων, παραχωρήσεις για εκμετάλλευση γεωθερμικού ρευστού κλ.π.) όλες τις διαδικασίες για την ένταξη εντός των ημερών του έργου της γεωθερμίας στην Τραιανούπολη,  με υφιστάμενο ανάδοχο- εργολάβο και ποσό 6.500.000  € όπου πολλές επιχειρήσεις θα αντικαταστήσουν το πετρέλαιο με ζεστό νερό.

Στο χώρο της εκπαίδευσης ολοκληρώσαμε τις ανακατασκευές σχεδόν εκ θεμελίων σε δύο κεντρικούς  παιδικούς σταθμούς, ολοκληρώσαμε την κατασκευή του νηπιαγωγείου της Παλαγίας, δημιουργήσαμε παιδικό σταθμό στον Απαλό,  ενώ είναι σε εξέλιξη η κατασκευή νηπιαγωγείου επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη.   Κατασκευάζουμε ένα λύκειο και ένα γυμνάσιο στην Αλεξανδρούπολη (ΚΕΓΕ), όπως επίσης  κατασκευάζεται και το λύκειο Φερών, και αφού ανακατασκευάσαμε το κτίριο του πρώτου  (παλιού) Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στεγάσαμε το Μουσικό γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, αφού πρώτα ιδρύσαμε μουσικό γυμνάσιο και λύκειο.

Αξιοσημείωτη είναι η ίδρυση  σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών ενώ ανακατασκευάσαμε το κτίριο στην Πλατεία Ελευθερίας όπου στεγάζεται η δημοτική πινακοθήκη.

Η 1-9-2019  βρίσκει τον στόλο των οχημάτων  για την καθαριότητα και τα μηχανήματα έργων  για την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας σε πλήρη ετοιμότητα αφού δαπανήσαμε πάνω από μισό εκατομμύριο  ευρώ για την αποκατάσταση των όποιων βλαβών τους.

Η κοινωνική πολιτική μας λειτούργησε άψογα επί (9)εννέα έτη (πτώχειας,) προσφέροντας συνεχώς πάνω από 300 μερίδες φαγητού καθημερινά.

Οι παιδικοί μας σταθμοί επίσης λειτουργούν άψογα προσφέροντας πολλές υπηρεσίες στα παιδιά μας .

Διαχειριστήκαμε πάνω από 600.000.000 ευρώ (προϋπολογισμοί και ΕΣΠΑ)  με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Θέμα διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο μας δεν υπάρχει αφού δρομολογήσαμε την κατασκευή της ΜΕΑ(άρχισε ήδη η κατασκευή της )  και ολοκληρώνουμε την κατασκευή του ΧΥΤΥ με πενήντα (50) θέσεις εργασίας για πάντα μετά από σκληρό αγώνα (8) οκτώ ετών.

Κάναμε τον δήμο μας γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα και για  πολλά έργα είμαστε το παράδειγμα .

Φθάσαμε τον δήμο μας πρώτο στην περιφέρεια και λειτουργήσαμε  καίρια και αποτρεπτικά πολλές φορές σε προσπάθειες της κεντρικής σκηνής  κατά της περιοχής μας, έστω και εάν οι προσπάθειες της κεντρικής σκηνής ήταν  κόντρα στον ιδεολογικό μας χώρο. 

Τα μέλη της παράταξής μας αγαπάμε τον τόπο μας και την αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό και προσφέραμε και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, όπου κληθούμε.

Συνεχίζουμε  τον αγώνα ως παράταξη στεκόμενοι στο πλευρό των δημοτών. 

Ο επικεφαλής

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Ευάγγελος Λαμπάκης

Σχετικά άρθρα

LNG, η χθεσινή διαφωνία μου με τον Ν.Λυγερό..που έγινε..συμφωνία..και εξόργισε τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης. (του Π.Μάνδαλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2016 0
Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση για την ενημέρωση των πολιτών στην Αλεξανδρούπολη για τον LNG. Στην συνάντηση ήτανε εισηγητής ο Νίκος Λυγερός…

Το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης-Λήμνου από 6 Ιουνίου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιανουαρίου 2022 0
Το Υπουργείο Ναυτιλίας, με απόφασή του, ενέκρινε την κατακύρωση των αποτελεσμάτων του ανοικτού, δημόσιου, διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση…

Γεώργιος Καΐσας: “Τα ψεύδη και η επιχείρηση δυσφήμισης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από τον κ. Γιαννακό της ΠΟΕΔΗΝ”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουνίου 2018 0
Απάντηση του Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργίου Καΐσα στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μ. Γιαννακό σχετικά με την αναφορά…

Συνελήφθη 52χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Μαΐου 2017 0
Συνελήφθη χθες (8-5-2017) το μεσημέρι, στο Θούριο Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο…