Αποσύρθηκε η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

471 0

Την «ανάρμοστη» σχέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα επιχειρούν να αναδείξουν στην αντιπολίτευση που έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως στο εξής δεν θα «ξελασπώνουν» την κυβέρνηση από τις εσωτερικές της διαμάχες.

Τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την κατάθεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τροπολογίας που θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο στην αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθηςκαι την οποία καταψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να βασίζεται στη δική τους ψήφο για να «περνάει» ρυθμίσεις τις οποίες καταψηφίζει ο εταίρος της.

«Δεν νομιμοποιούμε δύο κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες», λένε στη ΝΔ, ενώ όπως επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής της ΝΔ στο συζητούμενο νομοσχέδιο Κώστας Γκιουλέκας, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιήσει αυτή την πολυφωνία και ανισορροπία στους κόλπους της κυβέρνησης. Επεσήμανε δε, ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει εθνικές προεκτάσεις. «Βρείτε τα μεταξύ σας», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να επισημαίνει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο επικοινωνιακό παιχνίδι της παραπαίουσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Όπως είπε:

Τέλος, δεν δίνουμε άλλοθι στην έλλειψη κυβερνητικής πλειοψηφίας, ανεξαρτήτως περιεχομένου. Αποσύρετε τις ρυθμίσεις κι αφού πείσετε τον συνέταιρο σας να τις υπερψηφίσει, θα ψηφίσουμε κι εμείς.

Τα κουκιά δεν βγαίνουν και η τροπολογία δεν φαίνεται να «περνάει», αφού την στηρίζει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει 144 βουλευτές. Το Ποτάμι μπορεί να κινείται μεν σε άλλη γραμμή από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας ότι θα εξαρτά τη στάση του από το εκάστοτε νομοθέτημα, δεν φαίνεται ωστόσο, να στηρίζει την επίμαχη ρύθμιση. Αντίθετη εμφανίζεται και η Ένωση Κεντρώων με τον Γιάννη Σαρίδη να ζητάει την απόσυρση της τροπολογίας. Επέκρινε ωστόσο, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη στάση τους που είναι όπως είπε «ναι μεν αλλά». Στο παρών προσανατολίζεται το ΚΚΕ, ενω η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος επανέλαβε διαφωνία του κόμματός του με την ρύθμιση και πρόσθεσε:

Δεν μονοπωλούμε την αλήθεια, δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά στα εθνικά θέματα έχουμε μια ευαισθησία και καλούμε τον υπουργό με παράκληση αγάπης να ξαναδεί το θέμα.

www.cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Νατασα Γκαρά: “Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ρωτήθηκαν; Συμφωνούν με τα επικίνδυνα αυτά σχέδια;”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Φεβρουαρίου 2021 0
Κοινό Δελτίο Τύπου Γιώργου Τσίπρα Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και  Αναστασίας Γκαρά Βουλευτή Έβρου  της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για…

Έβρος: Αυτά είναι τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Σεπτεμβρίου 2021 0
Τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου: Δ. Αλεξανδρούπολης, Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, Λ. Δημοκρατίας 306, 08:00-16:00…