Αποχωρούν το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου 2016 συντεταγμένα τα τρακτέρ από το μπλόκο του Αεροδρομίου .

Μετά από 40 ημέρες στους δρόμους οι αγρότες αποφάσισαν να αποχωρήσουν και όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Αλεξανδρής στην σύσκεψη υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου «ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας , μαζί με όλη την κοινωνία , ώστε να ανατρέψουμε το ασφαλιστικό»

Στην σύσκεψη υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με τους αγρότες , συμμετείχαν και ο ΕΛΓΑ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ακουστέ τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα Αλεξανδρή

Ακούστε τον Πρόεδρο των Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα Δουνάκη

 

Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων του Αγροτικού και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς και υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε γόνιμος, ουσιαστικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων σε άριστο κλίμα, σχετικά με τα ιδιαίτερα ζητήματα και προβλήματα του αγροκτηνοτροφικού κόσμου, όπως η οζώδης δερματίτιδα των βοοειδών, οι αποζημιώσεις από τις πλημμύρες του χειμώνα του 2015, το θέμα των βοσκοτόπων και των δικαιωμάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στην τοποθέτησή του εξέφρασε ακόμη μια φορά την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στον καθημερινό αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων. «Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Παυλίδης κι εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σας, με τις υπηρεσίες μας, ούτως ώστε μαζί να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά ζητήματα, πλημμύρες, επιζωοτίες, που όμως μαζί καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε».

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε Έβρου, συμμετείχε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κωνσταντίνος Εξακουστός, καθώς επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η σύσταση μόνιμης, κοινής Ομάδας Εργασίας Πρωτογενούς Τομέα, όπου θα συμμετέχουν θεσμικοί και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Έβρου, εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Προηγούμενο άρθροΣτην ΑΕ Διδυμοτείχου ο Κώστας Συριτούδης!
Επόμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας Επιμελητηρίου Έβρου προς Υπ. Εθνικής Άμυνας για αναστολή λειτουργίας μονάδας της Π.Α