Από “κρυφή” πόρτα στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο Αμερικανός Πρέσβης

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:59
810 0

Μετά από τον Ανιπεριφερειαρχη Εβρου ο Αμερικανός Πρέσβης έφτασε στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, έξω από το οποίο υπήρχαν διαδηλωτές της επιτροπής Ειρήνης καθώς επίσης και ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.  Την ώρα που οι διαδηλωτές περίμεναν τον πρέσβη και φώναζαν συνθήματα, ο πρέσβης μπήκε στο Δημαρχείο από διπλανή πόρτα του Δημοτικού Θεάτρου χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Λαμπάκη ο  κ. Πάιατ αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψή του στην περιοχή, η οποία έγινε πριν ακριβώς ένα χρόνο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Λαμπάκη για την πρόοδο που έχει επέλθει στη συνεργασία μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της Αλεξανδρούπολης. Αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και στον LNG λέγοντας «ελπίζουμε να προχωρήσει» ενώ στις δηλώσεις τους ανέφερε και την επικείμενη ολοκλήρωση του αγωγού TAΡ, τον IGB, την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού και τα έργα στο σιδηρόδρομο.

Ο κ. Πάιατ δήλωσε πως όλα αυτά τα project και η στρατηγική τοποθεσία της πόλης, αποτελούν πλεονεκτήματα για να δημιουργηθούν σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες για την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Ελπίζουμε πως οι Αμερικανοί επενδυτές θα είναι  μέρος αυτού του νέου σεναρίου. Μοιραστήκαμε με τον Δήμαρχο αυτή την αίσθηση ανυπομονησίας και αλληλοκατανόησης που υπάρχει, ότι αυτές οι ευκαιρίες θα πρέπει τώρα να αξιοποιηθούν. Δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε αυτό τον ισχυρό διάλογο της πρεσβείας με το Δήμο και ο γενικός σύμβουλος της Πρεσβείας θα είναι συχνός επισκέπτης της περιοχής, όπως άλλωστε κι εγώ, θα μείνω πιστός στην παράδοση να έρχομαι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο».

Ο δήμαρχος δήλωσε: «Από τη συζήτηση περίπου μίας ώρας που είχαμε με τον κ. Πάιατ έγινε απολύτως αντιληπτό και από τις δύο πλευρές και είναι πιστοποιημένο πλέον -γι’ αυτό είμαι ήρεμος – ότι η Αλεξανδρούπολη έχει μια πρωτεύουσα θέση στον ενεργειακό χάρτη και γενικά, γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, ενώνοντας πολλές χώρες, δυο ηπείρους, έχοντας μια αξιοζήλευτη θέση που μόνο οφέλη αναμένουμε να  δούμε, ως πόλη του μέλλοντος. Διότι, τα συμφέροντα των αμερικανών, συμπίπτουν με τα συμφέροντα των Ελλήνων, μέσα από τον LNG, τον IGB, τις υποπαραχωρήσεις, όπως αποφάσισε η κυβέρνησή μας για το λιμάνι, οικονομικές και άλλες συναλλαγές, μέσα από το διαμετακομιστικό κέντρο και την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου μας. Επομένως, έχοντας εδώ σήμερα τον άνθρωπο που γνωρίζει τα πράγματα αυτά, είμαι βέβαιος ότι το μέλλον της χώρας μας, όσον αφορά τις συνδέσεις με την Αμερική, έχει πλέον σημείο αναφοράς, κι αυτό το σημείο αναφοράς είναι η Αλεξανδρούπολη, για την οποία είμαι περήφανος που είμαι Δήμαρχός της».

ΠΗΓΗ alexpoli.gr

 

Σχετικά άρθρα

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Από πότε είναι το ίδιο ένας τοπικός μουφτής και ένας Πατριάρχης;

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Δεκεμβρίου 2017 0
Ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης σε δηλώσεις του για το θέμα των μουφτήδων της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας έκανε τέσσερις επισημάνσεις.  «Τέτοιες αποφάσεις…

Η «Αποστολή» στηρίζει 1800 οικογένειες στη Ξάνθη, στη Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2016 0
Εν όψει Χριστουγέννων εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας από την «Αποστολή» με δέματα αγάπης σε τρόφιμα  και σχολικά είδη σε οικονομικά αδύναμες…