Το Δημοτικό Σφαγείο Φερών έχει καταντήσει …γεφύρι της Άρτας. 

Στη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Απριλίου 2024 είχαμε καταθέσει ερώτημα προς τον Αντιδήμαρχο Φερών και Πρωτογενούς Τομέα σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το Δημοτικό Σφαγείο Φερών και πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του. Τότε λάβαμε δημόσια την απάντηση του κ. Κολγιώνη ότι εντός Μαΐου θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του!

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και το Σφαγείο Φερών ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καν την δοκιμαστική του λειτουργία

Μετά από επτά παρατάσεις, και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο για να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ψήφισε την όγδοη παράταση πριν από λίγες ημέρες. 

Να θυμίσουμε στους δημότες ότι στις 23/10/2019 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ» με την ανάδοχο εταιρεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ A.E..

Σύμφωνα με τη σύμβαση αυτή η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ήταν είκοσι τέσσερις (24) μήνες, εκ των οποίων οι δεκαοκτώ ( 18 ) μήνες αφορούν στην κατασκευή του έργου και οι έξι (6) μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας αποβλήτων του έργου.

Η καθυστέρηση της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Φερών έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Εν τέλει, η καθυστέρηση αυτή πλήττει τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, εμποδίζοντας την πλήρη αξιοποίηση των τοπικών αγροτικών πόρων.

Είναι προφανές πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει ως προτεραιότητα την λειτουργία του Σφαγείου και εργαλειοποιεί από το 2019 με επιτήδειο τρόπο ένα τόσο σημαντικό έργο για την Δημοτική Ενότητα Φερών και όχι μόνο.

Οφείλουμε ως Δήμος να επιμείνουμε για την άμεση έναρξη της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Φερών και όχι να βρίσκουμε διαρκώς δικαιολογίες για την καθυστέρησή της.

Προηγούμενο άρθροΕορτή Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Αλεξανδρούπολη – Το πρόγραμμα εορτασμού
Επόμενο άρθροΧρήστος Δερμεντζόπουλος: «Με την προσωρινή συμφωνία διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της χρήσης του νερού, από τους Έλληνες αγρότες»