Ασφαλής χώρος προσωρινής φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:48 πμ
134 0

Αντιλαμβανόμενοι τις ιδιάζουσες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω του επιβεβλημένου περιορισμού της κυκλοφορίας που επιβάλλουν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και την πιθανότητα αύξησης των περιστατικών έμφυλης βίας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και σε στενή συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας ατόμων που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. 

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Egnatia (Grecotel) ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου δηλώνοντας αρωγός σε κάθε προσπάθεια κοινωνικής ωφέλειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και παρέχοντας κλίνες για προσωρινή φιλοξενία, σε μια ενδεχόμενη αναγκαία απομάκρυνση της γυναίκας-θύμα βίας (και των ανήλικων παιδιών της) από την οικία και συνακόλουθα από την κακοποιητική σχέση. 

Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες-θύματα βίας, παρέχοντας δωρεάν έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας και όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες (ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική) από το έμψυχο δυναμικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των τυπικών διαδικασιών (π.χ. ιατρικές εξετάσεις) που είναι απαραίτητες για την εισαγωγή των εν λόγω γυναικών (και των ανήλικων τέκνων) σε Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών που ανήκουν στο πανελλαδικό δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης 2551025629 ή στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, που παραμένει ανοιχτή, 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα.

Σχετικά άρθρα

Αίτημα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για συζήτηση στο ΔΣ στο θέμα της ελεύθερης και ασφαλούς πρόσβασης στις παραλίες του Δήμου και της κατάληψης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2019 0
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ : κ. Πρόεδρο ΔΣ Κοιν: Επικεφαλής Δημ. παρατάξεων.   Αίτημα για συζήτηση στο ΔΣ. Επανερχόμαστε…

«ΤΟΙΣ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΣΙ ΦΥΛΑΞΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ» – ΤΟ ΣΤΑΥΡΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΟΥ  ΜΗΤΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΙΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2018 0
«ΤΟΙΣ ΙΕΡΟΠΡΕΠΕΣΙ ΦΥΛΑΞΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ» ΤΟ ΣΤΑΥΡΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΟΥ  ΜΗΤΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥ…