Ασφαλης αιμοδοσια στο κτηριο του ΚΑΠΗ Διδυμοτειχου

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:39
258 0

Ο Δήμος Διδυμοτείχου με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, έχουν δημιουργήσει έναν εναλλακτικό ασφαλή χώρο στο Κ.Α.Π.Η. έναντι του Κ.Ε.Π.. Ο χώρος θα λειτουργεί για την προσφορά αίματος, χωρίς να απαιτείται οι πολίτες να επισκεφθούν το Νοσοκομείο.

Με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των εθελοντών αιμοδοτών, παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κατόπιν συνάντησης με την Διοίκηση, ο χώρος του Κ.Α.Π.Η Διδυμοτείχου έναντι του Κ.Ε.Π.. Δημιουργήθηκε ένας λειτουργικός και ασφαλής χώρος αιμοδοσίας για την κάλυψη τυπικών και άμεσων αναγκών σε αίμα.

Ο χώρος την Δευτέρα 30 Μαρτίου ανοίγει τις πόρτες του και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:30πμ εώς τις 12:30μμ. Όλες τις υπόλοιπες ώρες η αιμοδοσία θα πραγματοποιείται κανονικά στο Νοσοκομείο.

Οι εθελοντές αιμοδότες και οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο χτίσιμο αποθεμάτων, με στόχο την αντιμετώπιση επιπλέον αναγκών σε περίπτωση κλιμάκωσης της πανδημίας, πλέον θα μπορούν να προσέρχονται σε ασφαλή χώρο εκτός νοσοκομείου.

Η μείωση προσέλευσης στο Νοσοκομείο ως προληπτικό μέτρο θα συμβάλει στην προστασία της υγείας των αιμοδοτών αλλά και των ασθενών που φιλοξενούνται.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΡΩΜΥΛΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Σχετικά άρθρα

640 υγειονομικοί (μέχρι τώρα) έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιανουαρίου 2021 0
Συνολικά 55.988 Έλληνες πολίτες (υγειονομικοί) έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι την Κυριακη 10 Ιανουαρίου, όπως αποτυπώνουν τα επίσημα στοιχεία. Στην επίσημη…