«Ασφυξία» στις ΜΕΘ των Nοσοκομείων – Το 91% είναι ανεμβολίαστοι

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:06
398 0

Στοιχεία για 24 νοσοκομεία

«Έμφραγμα» έχουν πάθει τα νοσοκομεία της χώρας , κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία κατακλύζονται από περιστατικά ασθενών με κοροναϊό, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι ανεμβολιάστοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, που εφημέρευε χθες, εισήχθησαν 56 ασθενείς με κοροναϊό. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο σε κάθε εφημερία παρατηρείται αύξηση κατά 20% στις εισαγωγές ασθενών με covid.

«Η ΜΕΘ 15 κλινών του Ιπποκράτειου είναι γεμάτη και υπάρχουν πέντε διασωληνωμένοι προσωρινά στα χειρουργεία και σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Και πού να πάνε; Η ΜΕΘ 15 κλινών του ΑΧΕΠΑ είναι ήδη γεμάτη και έχουν 6 διασωληνωμένους σε θαλάμους» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

«Ασφυξία» στις ΜΕΘ των νοσοκομείων

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο υπάρχουν τα εξής στοιχεία για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα:

  • Παπαγεωργίου: 23 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Πέντε διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ.
  • Παπανικολάου: 30 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες.
  • Άγιος Παύλος: Ανοιξαν 7 κλίνες ΜΕΘ για κοροναϊό και γέμισαν άμεσα.
  • Άγιος Δημήτριος: Γεμάτες 7 κλίνες ΜΕΘ.
  • Κατερίνη: Γεμάτες 4 κλίνες ΜΕΘ.
  • Γιαννιτσά: Γεμάτες 8 κλίνες ΜΕΘ
  • Σέρρες: Γεμάτες 7 κλίνες ΜΕΘ
  • Βέροια: Γεμάτες 6 κλίνες ΜΕΘ
  • Χαλκιδική: Γεμάτες 5 κλίνες ΜΕΘ. Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝέχουν γεμίσει οι 8 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι 44 κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων Βόλου και Λάρισας (δυο μονάδες), ενώ υπάρχουν τρεις κενές κλίνες στο νοσοκομείο Τρικάλων. Γεμάτες είναι και 18 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, στη χώρα λειτουργούν συνολικά 530 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού και το βράδυ της Τετάρτης ήταν γεμάτες οι 432 (κενές 98).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης νοσηλεύονται 296 ανεμβολίαστοι και 109 εμβολιασμένοι. Στις ΜΕΘ 9 στους 10 (91%) είναι ανεμβολίαστοι.

ΠΗΓΗ: www.parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Έτσι θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2020 0
Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνει τους ευσεβείς χριστιανούς ότι κατά την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων το λειτουργικό πρόγραμμα των Ιερών…

Να μην λειτουργήσει το 6ο Γυμνάσιο ως Πειραματικό ζητάει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου και η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουνίου 2021 0
ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης Προς: Υπουργό Παιδείας και…