Αυστριακός υπουργός Άμυνας: Η ΠΓΔΜ να βοηθηθεί περισσότερο οικονομικά

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:50
329 0

«Η Αυστρία έχει προσφέρει υποστήριξη» στην ΠΓΔΜ, η οποία προσφέρει ως προς την ασφάλεια των συνόρων «εξαιρετικά πολλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα έπρεπε επομένως να βοηθηθεί περισσότερο οικονομικά, δήλωσε ο Αυστριακός Υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Το (αυστριακό) Υπουργείο Αμυνας εξετάζει αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να βοηθήσουμε με τεχνικό εξοπλισμό, όπως επί παραδείγματι με συσκευές νυκτερινής παρακολούθησης», πρόσθεσε ο Ντόσκοτσιλ.

“O διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε κλειστός”, τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ντόσκοτσιλ δήλωσε ακόμη πως ό,τι ισχύει για την Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για τη Βουλγαρία, δεδομένου ότι η παράνομη μετανάστευση θα συνεχιστεί και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εναλλακτικές διαδρομές.

«Δεν θα πρέπει ως Ε.Ε. να εγκαταλείψουμε εκείνες τις χώρες, οι οποίες αναλαμβάνουν για μας μια σημαντική δουλειά στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων», πρόσθεσε ο αυστριακός υπουργός Αμυνας.

www.real.gr

Σχετικά άρθρα

Σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία για ολοκληρωμένη θαλάσσια στρατηγική στον νησιωτικό χώρο

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Νοεμβρίου 2020 0
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από σήμερα η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον τίτλο «Ολοκληρωμένη…

Ερωτηματικά της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α.» σχετικά με την πυρκαγιά στον παλιό σκουπιδότοπο Μάκρης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Αυγούστου 2017 0
Η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής στην περιοχή του παλιού σκουπιδότοπου της Μάκρης και συγκεκριμένα στο ύψος…

Η συγκοινωνιακή αναβάθμιση & η μεταφορική θωράκιση του Έβρου στο επίκεντρο της συνάντησης Δημοσχάκη με τον Πρόεδρο του Ο.Σ.Ε.

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαΐου 2020 0
Συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης (26/5), πραγματοποίησε  ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο,…