Αυτά αποφάσισε ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:35
448 0

Όπως αναφέρει ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης:

Πραγματοποιήθηκε στις 14-1-19 με μεγάλη επιτυχία,η κοινή συνεδρίαση του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης .

Η μεγάλη συμμετοχή νέων αγροτών, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση και εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και την οικονομική αναβάθμιση της περιοχής .

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι εξής :

1.Την Πέμπτη 17-1-2019 σύσσωμος και ενωμένος ο αγροτικός κόσμος,να παραστεί στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης και να στηρίξει μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια τους κατηγορούμενους συναδέρφους μας .
Οι αγώνες μας ειναι κοινοί! Εαν πάει ενας απο εμάς κατηγορούμενος, ειναι σαν να πηγαίνουμε όλοι !! 

2. Για το θεμα του σφαγείου: ο αγροτικός κόσμος της περιοχής καταδικάζει την καθυστέρηση του έργου κατασκευής του σφαγείου και εξουσιοδοτεί τις διοικήσεις να συνεχίσουν να ασκούν πίεση ώστε να μας δωθεί απο την δημοτική αρχή ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας .

3. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Aντιπεριφερειάρχη και τους Bουλευτές του Νομού όπου θα ζητηθεί η στήριξη και η παρέμβαση τους,έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που εδω και χρόνια ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και με την συνεργασία όλων, να βρεθούν κονδύλια ή προγράμματα ένταξης για την κατασκευή του υπογείου αρδευτικου Πετάλου .

4. Η επιτακτική ανάγκη για αναβολή της αναδιανομής των δημόσιων αγροκτηματων και η παράταση της υπάρχουσας κατάστασης για έναν χρόνο,για να δωθεί η δυνατότητα στις υπηρεσίες να ξεπεράσουν τυπικά και ουσιαστικά προβλήματα οπως:
-Ο κινδυνος να χαρακτηριστούν χωραφια καλλιεργήσιμα ως δασικά.
-προβλήματα με χωραφια που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα βιολογικών, απονιτροποίησης
-και φυσικά ο μεγάλος κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια απο την περιοχή και να δωθεί στους αγροτες η δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα αγροκτήματα αυτα με αλλα.

5. Παρακολούθηση της πορείας του έργου κατασκευής υπογείου αρδευτικου δικτύου Πέπλου -Κήπων και μέτρα πίεσης για την όσο το δυνατον μεγαλύτερη και ταχύτερη κατασκευή του έργου .

6. Να ζητηθεί και να προγραμματισθεί από τον δήμο Αλεξανδρούπολης η κατασκευή της μελέτης των υπολοίπων αρδευτικών έργων ( Φερών, Δορίσκου, Μοναστηρακίου).

Σχετικά άρθρα

Κωσταράκος: ”Έτσι έχασε την μάχη στον Έβρο η Τουρκία – Το στρατηγικό λάθος του Ρ.Τ. Ερντογάν”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Απριλίου 2020 0
Ολόκληρη η ανάρτηση-ανάλυση που κάνει ο Στρατηγός Κωσταράκος, είναι η ακόλουθη: Έχουν γραφεί πολλά για την αποτυχημένη τουρκική ενέργεια στον…

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Στο πουθενά τα έργα άρδευσης στον Βόρειο Έβρο – Δεδομένη η ανεπάρκεια της Περιφέρειας να λύσει σημαντικά ζητήματα της αγροτικής παραγωγής

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαρτίου 2021 0
ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ. ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.…

Συνεχίζουν το έργο τους , στην Ελληνική Αστυνομία , ο Νικόλαος Μενεξίδης και ο Παναγιώτης Κουτούζος

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Νοεμβρίου 2018 0
Τοποθετήθηκαν οι Υποστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, έγιναν οι τοποθετήσεις των…

Σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2016 0
Σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ Πώς θα εντοπίζεται τα ανασφάλιστα οχήματα     Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το σαφάρι…