Αφιέρωμα στην μνήμη του Ιατρού ΧΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:32
63 0

Στο τέλος του περασμένου χρόνου, στις 21-12-2019, έφυγε από τη ζωή ένας πολύ καλός συνάδελφος, ο Γενικός Χειρουργός Δρ Γεώργιος Χανός.

Γεννήθηκε στη Χώρα Σαμοθράκης το 1943. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής στο Κεντρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μετά την λήψη της ειδικότητας εγκαταστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ήταν από τους πρώτους γιατρούς που στελέχωσαν το νεοσύστατο Ε.Σ.Υ. και στην συνέχεια την Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική. Έφτασε στην βαθμίδα του μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή, έχοντας στο ενεργητικό του πλούσια αναγνωρισμένη επιστημονική, συγγραφική και εκπαιδευτική δράση με εξειδίκευση στην χειρουργική νεοπλασμάτων των κοιλιακών οργάνων.

Το 1998 έγινε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και το 2008 συνταξιοδοτήθηκε.

Η αγάπη του για τον τόπο του τον οδήγησε να εγκατασταθεί στην πατρίδα του την Σαμοθράκη και να ασχοληθεί με τα κοινά, παράλληλα για κάποιες χρονικές περιόδους με τα Ιατρικά του καθήκοντα.

Εκλέχτηκε Νομαρχιακός σύμβουλος του νησιού για τρείς τετραετίες και Δήμαρχος επίσης για άλλες τρεις θητείες.
Κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του είχε πλούσια δράση σε πολλούς τομείς ανάπτυξης του νησιού.
Σε όλη την χρονική περίοδο διαμονής του στη Σαμοθράκη, μέχρι την προσβολή του από την νόσο, συνέχιζε να προσφέρει οικιοθελώς ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ένιωθαν ασφάλεια από την παρουσία ενός έμπειρου κλινικού γιατρού στο νησί.

Απέκτησε δύο παιδιά, τον Μιχάλη συνάδελφο Ορθοπαιδικό και την Τριανταφυλλιά.

Ο Γιώργος Χανός ήταν αγαπητός από τους συναδέλφους και τους συμπολίτες του για την μεγάλη επιστημονική και κοινωνική προσφορά του.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου αποτίει φόρο τιμής με την συμπλήρωση ενός έτους από την δυσαναπλήρωτη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου και ανθρώπου Γεωργίου Χανού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δρ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ      ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σχετικά άρθρα

Ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης – “Αδιανόητο να πωλούνται στην Τουρκία όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Σεπτεμβρίου 2020 0
Χάδι για τον Ερντογάν οι κυρώσεις του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ζήτησε νέο…