Α.Δημοσχάκης: Εξοπλισμοί με διαφάνεια, χωρίς μίζες, σκιές και υπερκοστολογήσεις

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:15
546 0

Στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων μίλησε  ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με το νέο πλαίσιο που πρέπει να δημιουργηθεί για τις συμβάσεις των προμηθειών.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο για τα εξοπλιστικά, το οποίο να εξασφαλίζει από την μια μεριά τη διαφάνεια κι από την άλλη να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό όσον αφορά την υλοποίηση μιας προμήθειας
  • Με πρόσχημα τη διαφάνεια και με αφορμή το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για τις προμήθειες πριν από το 2004 δημιουργήθηκε ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τον αμυντικό εξοπλισμό, το οποίο έφερε αποτελέσματα αντίθετα του επιδιωκομένου.
  • Το νέο πλαίσιο πρέπει να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
  • Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, από άποψη χρόνου και διαδικασιών, για έγκαιρη υλοποίηση των προμηθειών.
  • Πρέπει να εξεταστούν ποιοι θα είναι οι φορείς και τα θεσμικά πρόσωπα που θα υλοποιήσουν συμφωνίες για το συμφέρον της χώρας, μακριά από μίζες και υπερκοστολογήσεις.
  • Πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή το ιστορικό ίδρυσης της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), να διερευνηθεί ο ρόλος της από το 1995 μέχρι σήμερα, πότε και πως ιδρύθηκε, ποια είναι η δομή της, τι σχέση έχει με τα Γενικά Επιτελεία κι αν έχει προσφέρει για το λόγο που δημιουργήθηκε κι άλλα απαραίτητα στοιχεία χρήσιμα για την αξιολόγησή της.

Θα πρέπει η παρουσία των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων στην Επιτροπή να είναι συνδεδεμένη με τη σπουδαιότητα της συζήτησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς επιβάλλεται να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για τυχόν αντιμετώπισης κρίσεων.

Σχετικά άρθρα

Πολύμορφες δράσεις μπροστά στο συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2020 0
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Τρίτη 28/1/2020 Δελτίο Τύπου Με εξορμήσεις , πικετοφορίες και περιοδείες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία Θράκη  Σωματεία…

Π. Μιχαηλίδης: Πρόταση για υπόγειο χώρο στάθμευσης στον δημοτικό χώρο του παλιού Κολυμβητηρίου

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Ιανουαρίου 2020 0
Το διαχρονικό πρόβλημα της Αλεξανδρούπολης με την απουσία κλειστών χωρών στάθμευσης αυτοκινήτων, επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερα από τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης…