Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΕΒΡΟΥ: Είμαστε εδώ και μαχόμαστε μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική των μεγάλων συμφερόντων

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:27
481 0

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.

Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων – περίπου 3.000.000 συνταξιούχοι – περικόπτεται από 01/01/2019 και η μείωση των συντάξεων θα φτάσει μέχρι 350 ευρώ το μήνα.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή, τροπολογία (άρθρο 21 Ν. 4489/2017) που ψήφισε, προσπαθεί να επιβάλλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου. Αυτή η απεργία έχει ήδη, απαιτήσει πανυπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

  1. Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
  2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
  3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
  4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα προβλήματα είναι απόρροια μιας γενικότερης πολιτικής που μας αγγίζουν όλους: δημοσίους υπαλλήλους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, άνεργους, συνταξιούχους. Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και με πρόσχημα την εξυγίανση και την ανάπτυξη προσπαθούν και περνούν ως τώρα μέτρα σε πολλές χώρες ταυτόχρονα με τα οποία καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, περιορίζουν τις κοινωνικές παροχές, εξαθλιώνουν τις ζωές μας, συνθλίβουν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ο αγώνας σ’ αυτήν την πολιτική πρέπει να είναι μαζικός και ενωμένος Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε και οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα σ’ αυτήν την πολιτική ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ και μαχόμαστε μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική των μεγάλων συμφερόντων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Όλοι μαζί

Αλεξανδρούπολη: Στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου.

Ορεστιάδα: Στις 10:30 στην πλατεία.

Συμμετέχουμε στην

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Σχετικά άρθρα

O Χρήστος Αλμετίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ!”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαρτίου 2019 0
O Χρήστος Αλμετίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ!” Την απόφαση…