Στεφανής: «Αν οι Τούρκοι προκαλέσουν “θερμό” επεισόδιο στον Έβρο θα απαντήσουμε – Είμαστε έτοιμοι»

Δημοσιεύτηκε στις: at 6 Μαρτίου 2020
985 0

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο στα σύνορα μίλησε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος ανέφερε: «Δε μας ανησυχεί τίποτα. Δεν θα κλιμακώσει τόσο ώστε να γίνει θερμό επεισόδιο. Αλλά και να δημιουργηθεί, θα απαντήσουμε».

«Ναι, η κατάσταση θα σοβαρέψει, αλλά θα είμαστε αποτελεσματικοί και πολύ καλύτεροι».

«Θέλουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής για τους 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που θα προωθήσει η Τουρκία στον Έβρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάνη Σοϊλού.

«Πιστεύω ότι θα τους χρησιμοποιήσει και για ειδικό σκοπό. Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στην Αδριανούπολη» ανέφερε ο κ. Στεφανής σχετικά με τους μετανάστες που καταφθάνουν στην τουρκική πλευρά των συνόρων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ο σχεδιασμός ήταν έτοιμος από τον Νοέμβριο και ενισχύθηκε από τον Δεκέμβριο και μετά. Ήμασταν ήδη έτοιμοι και για αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση. Ο  Ερντογάν θα προσπαθήσει να αυξήσει την πίεση προς εμάς αλλά με τις θέσεις που έχουμε πάρει που θα είμαστε έτοιμοι» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής.

Για το Αιγαίο ο υφυπουργός επισήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί 62 σκάφη συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Frontex, ενώ παράλληλα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση  από ηλεκτρονικά μέσα. «Και βεβαίως έχουμε  διαφορετική νοοτροπία για την υποδοχή των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Στεφανής στο Star η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρω σε διαφορετικά επίπεδα και ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς κάνουν αυτό που πρέπει και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

«Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι ο άνθρωπος. Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ναι, η κατάσταση θα σοβαρέψει, αλλά θα είμαστε αποτελεσματικοί και πολύ καλύτεροι» ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας.

Δείτε το απόσπασμα μετά το 26:00:

ΠΗΓΗ www.pronews.gr

Σχετικά άρθρα

Αρση μέτρων: Ολα όσα λειτουργούν ξανά από αύριο, όροι & προϋποθέσεις – Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν Δευτέρα 25 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαΐου 2020 0
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020, τις δραστηριότητες και τους κανόνες λειτουργίας των…