Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Παρασκευή 12 Απρίλη απεργούμε! Να αποσυρθεί τώρα, το απαράδεκτο σχέδιο για το «Νέο Λύκειο»

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Απριλίου 2019
328 0

Β΄   ΕΛΜΕ  ΕΒΡΟΥ N.Ορεστιάδα  04- 04 – 2019

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Αρ. πρωτ.: 21

e-mail : b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr

 

Παρασκευή 12 Απρίλη απεργούμε!

 

Να αποσυρθεί τώρα, το απαράδεκτο σχέδιο για το «Νέο Λύκειο» !

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

 

Το σχέδιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για «τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά για την Γ’ Λυκείου του 2019-2020, αποτελεί δομική αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου σε αντιδραστική κατεύθυνση, εφαρμογή και υλοποίηση από την κυβέρνηση μέρους των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, με μαζικότερη και πιο πρόωρη στροφή στην κατάρτιση και στις δεξιότητες.

 

Με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας:

 • Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί σε αλλεπάλληλες φάσεις «μεταρρυθμίσεων» τραγικά.
 • Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών.
 • Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου. Είναι αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας περί «κατάργησης» των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με τις νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή και μάλιστα για συγκεκριμένο Τμήμα κάποιας σχολής, σε μικρότερη ηλικία ενώ ταυτόχρονα περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητες επιλογής.
  • Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες.

 

 • Αυξάνεται το άγχος των εξετάσεων με την οργάνωσή τους σε επίπεδο δήμων και νομών για την απόκτηση απολυτηρίου και σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο μύθος για αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καταρρέει πανηγυρικά!

 

Η Β ΕΛΜΕ απορρίπτει το σχέδιο για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητάει την απόσυρσή του.

Φτάνει πια!

 

 • Απόσυρση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο.
 • Ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά. Όχι στους ταξικούς εξεταστικούς φραγμούς και την παραπαιδεία.
 • 20 μαθητές στο τμήμα – 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού – 10 στα εργαστήρια.
 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, καμιά απόλυση αναπληρωτή. Όχι στο προσοντολόγιο.
 • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση.
 • Επαναφορά του ωραρίου στα ισχύοντα προ του 2013.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και απόδοση των αναδρομικών, «ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου. Άμεση ρύθμιση των μισθολογικών αδικιών των πρώην διαθεσίμων εκπ/κών συναδέλφων μας.
 • Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας  με τη συμπλήρωση του 60ου έτους, άμεση χορήγηση των συντάξεων και του εφάπαξ, όχι στις περικοπές στους συνταξιούχους μετά το 2016. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 • Συνάντηση με τις Ενώσεις Γονέων Διδ/χου και Ν. Ορεστιάδας. Ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, διοργάνωση κοινών δράσεων.
 • Απεργιακή συγκέντρωση στις 12/04 στις 11.30 στην κεντρική πλατεία Ν.Ορεστιάδας
 • Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νομού στις 12/04 στις 13.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδας.
 • Διοργάνωση εκδήλωσης – συζήτησης για το «Νέο Λύκειο» στις 08/05     ( λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε επόμενη ενημέρωση ).

 

Απεργούμε μαζικά στις 12 Απρίλη!

[11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Ν.Ορεστιάδος]

Όχι στην παραπέρα αποδιοργάνωση του Γεν. Λυκείου

Να αποσυρθούν τώρα οι αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στο Λύκειο

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                  Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                   Γεωργουσίδου Μαρία

Σχετικά άρθρα

Πιστοποίηση από το Υπουργείο Τουρισμού έλαβαν οι Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Νοεμβρίου 2016 0
Πιστοποίηση από το Υπουργείο Τουρισμού έλαβαν οι Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης με ενέργειες της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος…

H Φώφη Γεννηματά στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Σεπτεμβρίου 2015 0
Tο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εβρου στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική ομιλία…

ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΝΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Απριλίου 2018 0
ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΝΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ  …

“Η αξιοπρέπεια του Έβρου δεν μπορεί να “ξεπλύνει” την υποχωρητικότητα στο Καστελόριζο” (Γράφουν 2 Εβρίτες: Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Οκτωβρίου 2020 0
“Η αξιοπρέπεια του Έβρου δεν μπορεί να “ξεπλύνει” την υποχωρητικότητα στο Καστελόριζο”   Ε Β Ρ Ο Σ & Κ…