Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:36
407 0

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει ακόμη και σήμερα, δύο σχεδόν μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, σε σχολεία της περιοχής μας, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών!
Είναι ντροπή για το Υπουργείο Παιδείας να στερεί από τους μαθητές μας το δικαίωμα στη μόρφωση και συγχρόνως να καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το «Νέο Λύκειο» που οδηγούν σε ένα σχολείο υποβαθμισμένης γνώσης, στοχεύουν στην επιπλέον μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα επιφέρουν την εξόντωση των μαθητών μέσω πολλαπλών εξετάσεων και την πλήρη «φροντιστηριοποίηση» του Λυκείου.

Στηρίζουμε τον αγώνα και τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών και διεκδικούμε ένα δημόσιο-δωρεάν σχολείο που:

  • λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό από την έναρξη της σχολικής χρονιάς,
  • μορφώνει και δεν εξοντώνει,
  • ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας και όχι στις επιταγές των μνημονίων και του ΟΟΣΑ.

Οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                   Γεωργουσίδου Μαρία

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε ραντεβού για τον… Σεπτέμβριο, για τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαμοθράκη!”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Φεβρουαρίου 2019 0
Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε ραντεβού για τον… Σεπτέμβριο, για τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαμοθράκη! Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης…

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η ανάγκη για λαϊκή επαγρύπνηση. Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2016 0
Η Τ.Ε.Έβρου την Πέμπτη 15 Δεκεμβριου 2016 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  εκδήλωση συζήτηση που αφορούσε τις  καταιγιστικές διεθνείς εξελίξεις που…

Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης: Λήψη προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου της διάδοσης του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαρτίου 2020 0
Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ενόψει της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και…