Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη για άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Βίβιαν Κουρμπανιάν δήλωσε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι δόθηκε το σήμα επανεκκίνησης του λιανεμπορίου.

Η συγκίνηση μεγάλη για όλους εμάς, που μετά από δύο μήνες με κλειστές επιχειρήσεις , με όλες τις δυσκολίες που περάσαμε και την υπομονή και την επιμονή μας, ξεκινάμε με αισιοδοξία το άνοιγμα των καταστημάτων μας, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η προσπάθεια που καταβάλαμε το τελευταίο διάστημα έπιασε τόπο.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία επανεκκίνηση με δύσκολους κανόνες που απαιτεί από όλους μας, καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές,  υπευθυνότητα και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη ανοίγουν από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τα καταστήματα του λιανεμπορίου, όπως επίσης τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι υπηρεσίες διαιτολογίας, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, αναφορικά κυρίως με τη λειτουργία του λιανεμπορίου. Σημειώνεται πως διατηρείται το lockdown από τις 09:00 μ.μ. έως τις 05:00 π.μ., ενώ παραμένει και η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των νομών. Παράλληλα, παραμένει υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Έτσι, λοιπόν, από τη Δευτέρα ανοίγουν όλα τα καταστήματα, ενώ προαιρετική είναι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Το προτεινόμενο  ωράριο λειτουργία των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης  είναι 09:00 – 14:00 και 17:30 – 20:00.

Τι ισχύει με το άνοιγμα των καταστημάτων:

  • Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα
  • Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο
  • Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως). Στους παραπάνω αριθμούς ατόμων δεν προσμετρείται το προσωπικό.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες

Παρακάτω παραθέτουμε το link για την επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων με περισσότερες λεπτομέρειες.

https://www.taxheaven.gr/attachment/7744

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Κουρμπανιάν Βίβιαν

  Ο Γενικός Γραμματέας

Κουρτίδης Γεώργιος

 

 

Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου με τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό “Η Πανδημία και οι Κυβερνητικές Ευθύνες”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση με τους Βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη & Νατάσα Γκαρά είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στο Πολύκεντρο Λουτρών