Βασίλης Κοντοζαμάνης: “Κάθε 2 μήνες παιδίατρος από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στη Σαμοθράκη – Αναζητείται παιδίατρος με μπλοκάκι μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου”

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:15
332 0

Παιδίατρο στη Σαμοθράκη ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής καθώς στο νησί υπάρχουν 350 παιδιά, αλλά δεν υπάρχει παιδίατρος ούτε για μια φορά κάθε δύο μήνες! Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή κατόπιν Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ, με τον αρμόδιο υφυπουργό να κάνει λόγο για προσωρινή λύση με μετακίνηση προσωπικού.

Ο Γιάννης Δελής τόνισε πως η πρόσφατη έξαρση της εποχικής γρίπης στη Σαμοθράκη ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εδώ και χρόνια απουσία παιδιάτρου για τα εκατοντάδες παιδιά του νησιού. Ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την πρόσληψη παιδιάτρου, αλλά και του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε πως η κυβέρνηση κατανοεί και αναγνωρίζει το πρόβλημα των ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς για να καλύψουν τα κενά και πως θα πάει κάθε δύο μήνες παιδίατρος από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αναζητείται επίσης παιδίατρος με μπλοκάκι μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νικήτας Κακλαμάνης, που ήταν στο προεδρείο εκείνη την ώρα και ζήτησε να υπάρχουν κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου αφού υπηρετήσουν για τρία χρόνια σε νησί να προσληφθούν έπειτα στο νοσοκομείο που θέλουν.

Τα όποια κίνητρα υπήρχαν σκουπίστηκαν τα τελευταία χρόνια σχολίασε ο Γιάννης Δελής και για την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι δεν ικανοποιεί ούτε το ΚΚΕ ούτε και τους κάτοικους της Σαμοθράκης.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι σοβαρή η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος» και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη κινήτρων, αλλά η έλλειψη φιλολαϊκής πολιτικής στο χώρο της Υγείας που στερείται των αναγκαίων πόρων για να ικανοποιηθούν ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

ΠΗΓΗ www.902.gr

Σχετικά άρθρα

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΕΒΡΟΥ

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Νοεμβρίου 2015 0
Στην Ιστορική μας Παράταξη αλλά και σε κανένα από τα μέλη της Βάσης μας, δεν άξιζε να ζήσει τη σημερινή…

Μποταίτης-Χατζηκωνσταντίνου-Χατζημιχαήλ μέσα στα 135 νέα πρόσωπα «πρώτης γραμμής» από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Οκτωβρίου 2018 0
Δύο χρόνια µετά τη δηµιουργία του, το Μητρώο Στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας αποδίδει καρπούς: Συνολικά 135 καινούργια «γαλάζια» στελέχη αναδείχθηκαν…

Μεγάλη προσοχή στην ιρλανδική διάβαση Μαΐστρου (κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Παΐσιου)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2020 0
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή μας τις τελευταίες ώρες, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν να διασχίζουν ιρλανδικές…