Βουλγαρία: Επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:25
390 0

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει την είσοδο μεταναστών από την Ελλάδα εμφανίζεται η Βουλγαρία, επαναπροωθώντας προς το ελληνικό έδαφος, 56 Αφγανούς, οι οποίοι επιχείρησαν παρανόμως να διέλθουν στη βουλγαρική επικράτεια.

«Η επαναπροώθηση πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτική μονάδα, στα δυτικά της χώρας.

«Στείλαμε ένα ισχυρό σήμα στους διακινητές που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους» τόνισε από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Ρουμιάνα Ματσάροβα.

Την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν ακόμη 40 μετανάστες – πρόσφυγες, από το Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από τις βουλγαρικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι ίδιοι, ο κάθε ένας κατέβαλε το ποσό των 200 ευρώ, προκειμένου να περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο»

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Μαρτίου 2018 0
Μια πρωτοποριακή Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο»,  εκδίδουν και κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία…

Δημήτρης Δαρούσης: Ξεκινάει η λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Λευκίμη

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Δαρούσης – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Σουφλίου Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας…

Νέα συνάντηση Α.Τσίπρα με Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τελειώνουν» Κυπριακό και Συνθήκη Λωζάνης (Θράκη) πριν τις εκλογές…

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Σεπτεμβρίου 2018 0
Σε φάση «εσπευσμένης  επίλυσης» με λύση ανάλογης «ποιότητας» για την Ελλάδα με αυτή που δόθηκε στα Σκοπιανό, εισέρχεται και το Κυπριακό:…