Βράβευση εθελοντών αιμοδοτών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και συναυλία “Στο μαγικό χαλί…” από την Καίτη Μακρή και τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:31
999 0

Στο πλαίσιο εορτασμού του Παγκόσμιου Έτους Εθελοντή Αιμοδότη που για το 2018 έχει αναλάβει η χώρας μας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ειδική εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών του Δήμου μας το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Θα ακολουθήσει συναυλία «Στο μαγικό χαλί..» από την ερμηνεύτρια παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, κα Καίτη Μακρή και τον συνθέτη, καθηγητή  Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μηνά Ι. Αλεξιάδη. Η συναυλία περιλαμβάνει πολύ σημαντικά τραγούδια από τον μουσικό χώρο της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, του Ανατολικού Αιγαίου, της Μικρασίας και της Πόλης καθώς και  μερικά έντεχνα τραγούδια «εκπλήξεις», αντίστοιχου χαρακτήρα και προσανατολισμού.

Οι πρωτότυποι ήχοι και  συνδυασμοί ηχοχρωμάτων από τα πληκτροφόρα όργανα  (πιάνο και συνθεσάιζερς), είναι όλοι κατασκευασμένοι και διαμορφωμένοι από τον Μηνά Αλεξιάδη ειδικά για τη συναυλία αυτή και για κάθε τραγούδι αυτόνομα.  Περιλαμβάνουν συμβατικές μουσικές αναφορές  και ηχοχρώματα, παραπέμπουν στον  μουσικό χώρο και το  ύφος των τραγουδιών,  αλλά  ταυτόχρονα συνδέουν  αυτό  το  μουσικό υλικό με τον σύγχρονο μουσικό  χώρο της ambient electronica και της  «ηχητικής τοπιογραφίας» (soundscaping). Μια τολμηρή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή μουσική συνύπαρξη που αναμένεται με ξεχωριστό  ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα

ΚΥΚΛΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ διοργανώνει το “Ανοιχτό Σχολείο!” με το γενικό τίτλο “ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!”

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Φεβρουαρίου 2019 0
Κύκλος Διαλέξεων «Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά»   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ…