Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΜΑΗ!

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Μαΐου 2018
308 0

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 11 ΜΑΗ!

ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ-ΓΙΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Από τις 23/02 χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα ξεκινήσαμε έναν μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα με κυρίαρχα αιτήματα την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους σε όλα τα επίπεδα με αυτά των μονίμων συναδέλφων.

Στην επιμονή του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού μνημονίου και του ΟΟΣΑ και την άρνησή τους να αποδεχτούν τα αιτήματά μας, απαντάμε συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας.

Βάζουμε τέλος στην εργασιακή ομηρία που μας επιβάλλουν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Το μέλλον που διεκδικούμε είναι αυτό της μόνιμης και σταθερής εργασίας και όχι οι απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου!

Στη βάση των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ κλιμακώνουμε αποφασιστικά τον αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο!

Την Παρασκευή 11 Μάη, συμμετέχουμε μαζικά:

 • στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας στις 12.00, μαζί με τους συναδέλφους μας της Α/θμιας Εκπ/σης,
 • στα Προπύλαια και στην πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 13.00,
 • στη Θεσσαλονίκη στις 13.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για την ημέρα εκείνη 8.00-11.00 για τον πρωινό κύκλο και 22.00-23.00 για τον βραδινό, συμπληρωματικά με τις 3ωρες στάσεις που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ (11.00-14.00 και 19.00-22.00)

Διεκδικούμε:

 

 • Κατάργηση του ν.3848

 

 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο κτήσης πτυχίου. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
 • Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
 • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

 

και επιπλέον:

 

 • Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας
 • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν του 2013 επίπεδα
 • 20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις κατευθύνσεις, τα εργαστήρια και τα ξενόγλωσσα μαθήματα
 • Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ. από την αρχή της χρονιάς

 

 

Συνεχίζουμε: Μαχητικά-Συλλογικά-Ανυποχώρητα

μέχρι τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Σχετικά άρθρα

Υποβλήθηκε και εγκρίθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” η πρόταση για την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού Τυχερού-Θυμαριάς συνολικού μήκους 3.280 μέτρα.

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Νοεμβρίου 2018 0
Υποβλήθηκε και εγκρίθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” η πρόταση για την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού Τυχερού-Θυμαριάς συνολικού μήκους 3280 μέτρα. Ένα…

Συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Φεβρουαρίου 2016 0
Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών…

«Για να μην χάσει ημερήσιο κέρδος 10 σεντς … εργολάβος στρέφεται δικαστικά κατά του Γ.Ν. Διδυμοτείχου υποτιμώντας προκλητικά τη νοημοσύνη όλων»

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Σεπτεμβρίου 2017 0
Εργολάβος ισχυρίζεται ενώπιον του δικαστηρίου ότι κερδίζει μόνον 10 σεντς ημερησίως (38,28 ευρώ ετησίως) από τη σύμβαση με το Γ.Ν.…