Ο Πόλτης και ο Κισσέας, οι δύο μικροί Κραυγαετοί που γεννήθηκαν φέτος το καλοκαίρι στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα το μακρινό τους ταξίδι για την Αφρική.

Ο Πόλτης σε 5 μόνο ημέρες κατάφερε να καλύψει περίπου 1.400χλμ και βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στην Αλεξανδρέττα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, ενώ ο Κισσέας ακολουθεί την ίδια περίπου διαδρομή με μία ημέρα διαφορά.

Στα δύο νεαρά πουλιά, καθώς και σε ένα ενήλικο άτομο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το ταξίδι του, έχουν τοποθετηθεί πομποί για την παρακολούθησή τους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Για το ταξίδι των πουλιών ο φορέας διαχείρισης του εθνικού πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, σημειώνει για τους πομπούς και το ταξίδι των πουλιών:

Οι πομποί μας βοηθούν να μελετήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των απειλούμενων αυτών πουλιών και να διαχειριστούμε αποτελεσματικότερα τις παραμέτρους που μπορεί να τα επηρεάζουν στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή περιοχή για το είδος στην Ελλάδα.

Ας τους ευχηθούμε καλό ταξίδι και να φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους!

Προηγούμενο άρθρο«Παρμενίων 21»: Οι σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν την Τρίτη
Επόμενο άρθροΑντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος , ο Τάσος Τερζής