ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ – ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗ (1909-1918)

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκπομπή “Καστρινοί Διάλογοι” με επίκεντρο την ενημέρωση για την ιστορία και τον πολιτισμό του Διδυμοτείχου, της Θράκης και γενικότερα της Πατρίδας μας.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Ιωάννη Σιδηρά (Θεολόγου – Εκκλησιαστικού Ιστορικού Νομικού και Συγγραφέα) με θέμα «Γενοκτονία των Θρακών – Μαρτύρια και Πάθη (1909-1918)» την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «Φωνές της Θράκης» στις 6 Απριλίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη.

Η μετάδοση έχει επετειακό χαρακτήρα, και αφορά την άγνωστη σε πολλούς, Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού, το θλιβερό γεγονός που έμεινε στην ιστορία ως το Μαύρο Πάσχα των Θρακών.

Για την έγκριση προβολής της εκδήλωσης ευχαριστούμε πολύ : τον σύλλογο «Φωνές της Θράκης», τον κ. Ιωάννη Σιδηρά και τον κ. Γιώργο Μαλούση (www.tvrodopi.gr).

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 – Ώρα 19:00

Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου (Facebook και You Tube του συλλόγου) :

Fb : ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση

https://www.facebook.com/kastropolites

You Tube : ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ Γνώση και Δράση https://www.youtube.com/channel/UCToeoVw0EEeNIre4szrX4Bw

Η εκπομπή «Καστρινοί Διάλογοι» είναι μια πρωτοβουλία του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση», και μεταδίδεται με την ευγενική χορηγία των παρακάτω επαγγελματιών του Διδυμοτείχου :

Ζαχαροπλαστείο Νίκος Φραγκάκης,

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Ρίζογλου Χαράλαμπος και

Κοσμηματοπωλείο Ζενόπ Τοροσιάν

Διεύθυνση Εκδήλωσης : https://www.facebook.com/events/716326013580449?ref=newsfeed

Προηγούμενο άρθροΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ…;! (γράφει ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος)
Επόμενο άρθροΑποστολάκης για τον φράκτη στον Έβρο: «Είναι εργαλείο αλλά όχι η λύση»