Στρατιωτικές Λέσχες, γυμναστήρια και ΚΑΑΥ κλειστά για ανεμβολίαστους, σύμφωνα με την διαταγή που έχει εκδώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού

Λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ελληνική Επικράτεια, υφίστανται οι κάτωθι περιορισμοί στην λειτουργία των Στρατιωτικών Εκμεταλλεύσεων (ΚΑΑΥ-Λέσχες-Μουσεία) και στην είσοδο των δικαιούχων σε αυτές:

Μουσεία – Αρχαιολογικοί Χώροι – Κλειστά Μνημεία

Λειτουργούν σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους ως «μικτοί χώροι» σύμφωνα με τους κάτωθι περιορισμούς:

 • (α) Χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον χρήση της στους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.
 • (β) Τήρηση αποστάσεως ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων (1 άτομο ανά 2 τ.μ) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
 • (γ) Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του 70% για την αντισηψία των χεριών.
 • (δ) Ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
 • (ε) Εξαερισμός των χώρων.

Επιτρέπεται η είσοδος στα πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει καθώς και για αυτά που προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test)

Χώροι Εστιάσεως (ΚΑΑΥ- Στρατιωτικές Λέσχες)

Λειτουργούν σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους ως κάτωθι:

(1) Κλειστοί Χώροι Λειτουργούν ως αμιγείς χώροι αποκλειστικά για τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

(2) Ανοικτοί Υπαίθριοι Χώροι

 • (α) Ως ανοικτός υπαίθριος χώρος ορίζεται ο χώρος που βρίσκεται εκτός οριογραμμής του κτιρίου και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο (2) πλευρές. Δεν θεωρούνται κλειστές οι πλευρές του χώρου που φέρουν προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι 1,30 μέτρων από το δάπεδο του χώρου.
 • (β) Λειτουργούν ως μικτοί χώροι, σύμφωνα με τους περιορισμούς της παραγράφου 1 α (1), της παρούσας και επιπλέον με την υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα, ήτοι:
  • 1/ 0,90 μέτρα όταν στον ενδιάμεσο χώρο δεν τοποθετείται κάθισμα.
  • 2/ 1,20 μέτρα όταν στον ενδιάμεσο χώρο τοποθετείται κάθισμα μόνο στο ένα εκ των δύο τραπεζιών.
  • 3/ 1,80 μέτρα όταν στον ενδιάμεσο χώρο τοποθετούνται καθίσματα και στα δύο τραπέζια.

Κλειστά Γυμναστήρια ΚΑΑΥ

Λειτουργούν ως «αμιγείς χώροι» μόνο για τους διαμένοντες ή τους παραθεριστές που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει και σύμφωνα με τα μέτρα που καθορίζονται στο Παράρτημα 11 του (α) σχετικού. Επί του παρόντος δεν επιτρέπεται η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου από ανήλικους.

Πηγή: www.armyvoice.gr

Προηγούμενο άρθρο«Θωρακίζονται» Έβρος και νησιά: Στην Ελλάδα τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα Μ1117 Guardian
Επόμενο άρθρο100% πληρότητα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης