Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης εκστρατείας ενημέρωσης που έκανα στους κατοίκους του Έβρου μέσω του Facebook.

d95ac1e7d6d78552526cbaae66d68531_XL

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

πρόσφατα πολλοί από εσάς θα είδαν στις σελίδες τους στο Facebook το άρθρο μου σχετικά με τα διόδια τόσο αυτά της Εγνατίας όσο και της Ελλάδας γενικότερα καθώς και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την οριστική επίλυση του θέματος με την χρήση αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων και την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού εντός του 2017 και εφαρμογή έως τα τέλη του 2018, το ειδικό καθεστώς στους νομούς της Θράκης, την δωρεάν μετακίνηση εντός του Έβρου, την πληρωμή χρήσης των ελληνικών αυτοκινητόδρομων από τους ξένους, κ.α.

Ο λόγος που χρησιμοποιώ αυτήν την μέθοδο επικοινωνίας μέσω χορηγούμενης προβολής είναι διότι μου δίνεται η ευκαιρία χάρη στην νέα τεχνολογία να επικοινωνήσω άμεσα μαζί σας και το μήνυμά μου να φτάσει αναλλοίωτο στον καθέναν από εσάς προκειμένου να έχετε πολύπλευρη ενημέρωση για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
Επίσης θέλω το μήνυμά μου να φτάνει σε όλους, ασχέτως οικονομικής κατάστασης, πολιτικών πεποιθήσεων και κοινωνικής και ηλικιακής ομάδας.
Με τον τρόπο αυτό και μιας και στην προώθηση δεν χρησιμοποιείται κανένα φίλτρο στόχευσης κοινού παρά μόνο αυτό της εντοπιότητας, όσων δηλαδή κατοικούν στον Έβρο, έχω μια πολύ πιο αντικειμενική εικόνα από τις απόψεις και τις αντιδράσεις της τοπικής μας κοινωνίας στο πολιτικό μου έργο και τις κυβερνητικές δράσεις.

Για το τελευταίο μου άρθρο λοιπόν, αυτό για τα διόδια, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το τελικό αποτέλεσμα αυτού του νέου τρόπου άμεσης επικοινωνίας.

Η δημοσίευση για χρονικό διάστημα 10 ημερών αποστέλλονταν αυτόματα σε εντελώς τυχαίο δείγμα όλων των κατοίκων του νομού, προσελκύοντας 19.379 άτομα. Από όσους είδαν τη δημοσίευση, εντελώς τυχαία, 202 άτομα εκδήλωσαν τις προτιμήσεις τους πατώντας τα αντίστοιχα σύμβολα και εκφράζοντας είτε την θετική είτε την αρνητική τους άποψη. Από το δείγμα των 202 ατόμων, θετικά και πολύ θετικά εκφράστηκαν 138 και 9 άτομα αντίστοιχα ενώ περιπαιχτικά, ειρωνικά και αρνητικά εκφράστηκαν 19, 2 και 34 άτομα αντίστοιχα.

Σε δείγμα 202 ατόμων,
Ποσοστό θετικής ανταπόκρισης: 72,77% (147 άτομα)
Ποσοστό αρνητικής ανταπόκρισης: 27,23% (55 άτομα)

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η δημογραφία της εκστρατείας όσο αφορά τα φύλα.

123

Αν και προκειμένου να φτάσει μια δημοσίευση για τα διόδια στις γυναίκες του νομού μας απαιτήθηκαν ακριβώς διπλάσια χρήματα από ότι στους άντρες, ενδιαφέρον για τα διόδια έδειξαν μόνο 4.211 γυναίκες δηλαδή το 26% του δείγματος, σε αντίθεση με τους 12.118 άντρες και ποσοστό 74%. Όπως φαίνεται λοιπόν τα διόδια απασχολούν πρωτίστως τον ανδρικό πληθυσμό του νομού μας.

Επίσης, στις ηλικιακές ομάδες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα διόδια παρατηρείται στους άνδρες μεταξύ 25 και 34 ετών, έπονται οι άντρες μεταξύ 35 και 44 ετών και οι άντρες μεταξύ 45 και 54 ετών.

Ένα δηλαδή πολύ χρήσιμο συμπέρασμα της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι και το γεγονός ότι αποκαλύπτεται η δημογραφία της οδήγησης στον νομό μας, άνδρες μεταξύ 25 και 54 ετών η απόλυτη πλειοψηφία!

Εάν κάποιοι λοιπόν ισχυριστούν ότι το δείγμα αυτό είναι μικρό, στις δημοσκοπήσεις για τις τάσεις του εκλογικού σώματος χρησιμοποιείται δείγμα 1000-1500 ατόμων για όλη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ όλους όσους αποφάσισαν να εκφραστούν, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Το γεγονός και μόνο του ότι περισσότεροι από το 70% από εσάς κρίνατε ως θετικές τις απόψεις μου και τις κυβερνητικές λύσεις που προανέφερα, μου δίνει την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσω με μεγαλύτερη ακόμη αποφασιστικότητα και στην ίδια κατεύθυνση την πολιτική μου δράση που έχει ως μοναδικό στόχο την βελτίωση της ζωής των κατοίκων τόσο του νομού μας όσο και της χώρας.

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου
ΣΥΡΙΖΑ

Προηγούμενο άρθροΚούπα και στην Πάρο για τους Beach Boys των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης που έκαναν το 2Χ2!
Επόμενο άρθροΚώστας Χατζηαναγνώστου: “Αυτοί με τις πειραγμένες εξατμίσεις έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο”