Γιάννης Δελής: “Παντελής έλλειψη παιδιάτρου στη Σαμοθράκη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:01
333 0

Επίκαιρη Ερώτηση για την παντελή έλλειψη παιδιάτρου στη Σαμοθράκη κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή 7 Φλεβάρη.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η πρόσφατη έξαρση της εποχικής γρίπης στο νησί της Σαμοθράκης, που υποχρέωσε τον Δήμαρχο, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να διακόψει τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας, αλλά και τα απογευματινά ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, όπως και τον παιδικό σταθμό Σαμοθράκης, ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εδώ και χρόνια, απουσία παιδιάτρου, για τα περίπου 350 παιδιά του νησιού.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι δεν καλύπτεται ούτε η αναγκαία επίσκεψη παιδιάτρου, δύο φορές τον μήνα, προκειμένου να εξεταστούν τα παιδιά του παιδικού σταθμού, γεγονός που συνεπάγεται την παντελή έλλειψη παιδιάτρου στο νησί.

Η παραπάνω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα γονείς και παιδιά να αναγκάζονται να χάνουν χρόνο αλλά και να επιβαρύνονται οικονομικά, για να μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο τις τελευταίες ημέρες είναι γεμάτο από ασθενή παιδιά και γονείς, ώστε να καταφέρουν να επισκεφθούν παιδίατρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι περίπου 3.000 κάτοικοι της Σαμοθράκης αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δημόσια φροντίδα Υγείας που τους “προσφέρεται” από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες συστηματικά την υποβαθμίζουν προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσληψη του απαραίτητου παιδιάτρου αλλά και του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΚΥ Σαμοθράκης, με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής».

Σχετικά άρθρα

Μετά το Πάσχα ξεκινά η εκβάθυνση του λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του λιμανιού των Θέρμων

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος ΟΛΑ ΑΕ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ Μεταξύ Μεγάλου Σαββάτου και Κυριακής του Πάσχα αναμένεται στη Σαμοθράκη η άφιξη ειδικού…

Συγχαρητήρια δήλωση Δημοσχάκη, για την εκλογή του Χρ. Μέτιου ως νέου Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Οκτωβρίου 2016 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την εκλογή του Χρήστου…