Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης:

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα επισήμως με έγγραφο για την απόφαση της τροποποίησης λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του, χωρίς κανένα ίχνος “λαϊκισμού” προχώρησα με πρωτοβουλία μου σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βασίλη Μαυρίδη, τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης (ΥΠΕ) Δημήτριο Τσαλικάκη και την Ειρήνη Χατζοπούλου Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ , στους οποίους παρουσίασα την πραγματική κατάσταση πέρα από αριθμούς και πίνακες excel και προτείνοντας λύση σε συνεργασία με το προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού ιατρείου Φερών.

Η πρόταση αυτή εξυπηρετεί τη συνέχιση λειτουργίας του ιατρείου
α) ως πρώτη υγειονομική δομή που συναντά κανείς στην χώρα μας από το τελωνείο Κήπων,
β) εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην πλειοψηφία τους υπερήλικες,
γ) εξυπηρετεί δύο κέντρα συνοριακής φύλαξης,
δ) δύο ταξιαρχίες με τις οικογένειες τους,
ε) πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες Rapid Test ε εξυπηρετώντας την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Επιπλέον η απόσταση από τις Φέρες στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης απαιτεί χρονική διάρκεια σαράντα λεπτών κάτι το οποίο καθιστά την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε πρωτοβάθμια βάση άκρως επιτακτική.
Πριν από λίγο με ενημέρωσαν τηλεφωνικώς από την 4η ΥΠΕ ότι τροποποιείται εκ νέου η αρχική απόφαση και επανέρχεται στο προηγούμενο πλαίσιο λειτουργίας το Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών.Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η αποδυνάμωσή του. Αν και εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στα δεδομένα αυτά δεσμεύομαι ότι θα πράξω ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσω την υγεία των συνδημοτών μου.

3 κοινοποιήσεις

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη “Ο κλήρος του αίματος” στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΓιάννης Ζαμπούκης: “Έχουμε θετική εξέλιξη για το πολυδύναμο ιατρείο Φερών – Επιστρέφουμε στην κανονικότητα” .