Χωρίς προηγούμενο

Επειδή ήμουν αποδέκτης πολλών τηλεφώνων σχετικά με το τι συνέβη την Τετάρτη 1/12 στο Δημοτικό Συμβούλιο (μέσω τηλεδιάσκεψης) , για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2022 , οφείλω να εκθέσω τις απόψεις μου για το ποιες ήταν οι θέσεις μου.

Ξεκίνησα την τοποθέτηση μου με μια διαπίστωση.

Πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου , πέρα από την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσα για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ως επικεφαλής, είχα κάνει μια πολύ σημαντική πρόταση την οποία άτυπα την αποδέχτηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και προφανώς η Δημοτική αρχή.

Πρότεινα λοιπόν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους ανεξάρτητους συμβούλους , δύο τρεις μήνες πιο μπροστά, να συζητήσουν το φετινό τεχνικό πρόγραμμα και με πολιτική ωριμότητα ,με προσθαφαιρέσεις και πάνω απ’όλα με ειλικρίνεια, να καταλήξουμε σε ένα πρόγραμμα που θα ήταν αποδεκτό από όλους.

Οπότε και η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ήταν τυπική .

Και ενώ δεν υπήρχε καμία αρνητική αντίδραση, περίμενα φέτος να γίνει το αυτονόητο.

Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά , η Δημοτική αρχή αναίρεσε τα συμφωνηθέντα.

Και πάμε στην ουσία του θέματος.

Αυτό που είπα ότι εδώ και δυόμισι χρόνια δεν έχουμε δει το όραμα ,τους στόχους, τον προγραμματισμό και προπάντων την ενημέρωση που οφείλει να πράττει η Δημοτική αρχή , το πού θέλει να πάει τον Δήμο.

Και αυτό δεν το λέω τυχαία.

Το λέω με αφορμή την κατάθεση του τεχνικού προγράμματος από την δημοτική αρχή ,το οποίο είναι άχρωμο άοσμο και άγευστο.

Χωρίς όραμα χωρίς στόχους και προγραμματισμό , γιατί απλώς έπρεπε να καταθέσει κάτι. Έχω βιώσει και έχω εισπράξει όλα αυτά τα τρία χρόνια ως επικεφαλής αλλά και ως απλός δημοτικός σύμβουλος ,την απαξίωση, την αλαζονεία,την στοχοποίηση,τον εμπαιγμό,την αδιαφορία που για μένα προσωπικά δεν υπήρξε προηγούμενο τέτοιας συμπεριφοράς από δημοτική αρχή (και πιθανόν το ίδιο αισθάνονται και άλλοι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι) Εδώ και δύο χρόνια και αυτή είναι η τρίτη χρονιά που καταθέτω εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου .

Πέρσι συγκεκριμένα ,οι προτάσεις που κατέθεσα συμπεριλήφθηκαν όλες μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής γι’αυτό και το ψήφισα.

Στην ουσία υποκλέψαν την ψήφο μου.

Και αυτό γιατί; Γιατί κανείς μα κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν σήκωσε το τηλέφωνο ,να συζητήσουμε κάποιες προτάσεις ώστε να υλοποιηθούν , αφού είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Σημειωτέον ότι η πρώην παράταξη ΑΝΆΣΑ υποτίθεται ότι είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα ,τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών , που ήταν κατά αρχήν αρμόδιος.

Δεν με κάλεσε ποτέ για να συζητήσουμε τις προτάσεις μας.

Το μόνο που έκανε ήταν να με καλέσει κλαίγοντας τρεις φορές , μία για την ΔΕΚΑΔΑ μία για την Αναπτυξιακή εταιρεία και μία για το Τεχνικό Πρόγραμμα γιατί αλλιώς θα τον απολύσουν και εννοείται εισέπραξε άρνηση και οργή.

Και αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή του είχα επισημάνει ότι αν αναλάβει την αντιδημαρχία έπρεπε να παραιτηθεί.Και αν δεν είχε τα κότσια να παραιτηθεί να βάλει κόκκινες γραμμές ώστε να μη λειτουργεί ως βαρίδιο.

Και είχα προβλέψει ότι σε ένα χρόνο θα αποτελεί παρελθόν από την δημοτική αρχή.

Επεσα έξω ένα χρόνο.

Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Αυτός που εκλιπαρούσε για το Τεχνικό Πρόγραμμα όταν ήταν αντιδήμαρχος τώρα το καταψήφισε επειδή έχασε την θέση του και συνέπλευσε με τους “πολιτικούς αντιπάλους”.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι πολίτες μας φτύνουν, γιατί γυρνούν την πλάτη στην αυτοδιοίκηση, γιατί θεωρούν ότι όλοι είμαστε το ίδιο, γιατί θεωρούν ότι όσοι μπαίνουν στην αυτοδιοίκηση μπαίνουν για ίδιον όφελος…

Το άλλο που επεσήμανα στη συνεδρίαση και πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό ,είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω έρθει σε επαφή με τα περισσότερα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και μου έχουν μεταφέρει ότι βιώνουν απαξίωση , αδιαφορία , παντελή έλλειψη ενημέρωσης καμιά ανταπόκριση στα προβλήματα τους και μία συνειδητή υποβάθμιση.

Τέλος, στις προτάσεις που κατέθεσα δεν αναφέρομαι σε επιμέρους θέματα που κατέθεσαν τα Τοπικά συμβούλια και οι Πρόεδροι Τοπικών κοινοτήτων για να μην τους ακυρώσω.

Και για την ιστορία ψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε η Παράταξη Πόλη και Πολίτες και την συνυπέγραψαν η παράταξη του κυρίου Μυτηλινιού και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Μιχαηλίδης Παύλος.

Η δική μου πρόταση συμπεριλήφθηκε αυτούσια στην εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης.

Παραθέτω την δική μου πρόταση προς ενημέρωση σας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Προηγούμενο άρθρο«Πολη και πολίτες – Βαγγέλης Λαμπάκης»: “Η δημοκρατία δεν μπορεί να πεθάνει”
Επόμενο άρθροΕξαπατούν πολίτες και αποσπούν χρήματα στο όνομα του ΚΕΘΕΑ