«Ο προνομιακός, γεωστρατηγικός, και γεωπολιτικός ρόλος του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αξιοποίηση του λιμανιού ως πύλη για την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί εγγύηση ότι η αξιοποίηση του λιμένος Αλεξανδρούπολης θα αποδώσει σημαντικότατα οφέλη και για την τοπική οικονομία και για την τοπική κοινωνία». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Αναφορικά με την πορεία του διαγωνισμού σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του λιμανιού. Αναμένεται προς τα τέλη Μαϊου να ανοίξουν οι προσφορές και να έχουμε οριστικό ανάδοχο και μέχρι τα τέλη του έτους να ολοκληρωθεί και η διαδικασία και να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με σωστή στρατηγική, επίλυσε χρόνια προβλήματα του λιμανιού και επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη στρατηγική με τη συμμετοχή τεσσάρων μεγάλων επενδυτικών ομίλων».

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε τον ΟΛΑ επ’ ευκαιρία της σημερινής παρουσίας του στη Σαμοθράκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του νέου πλωτού ασθενοφόρου που εντάσσεται στον στόλο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτός: “Η πολύ καλοσύνη χωρίς όρια… καταντά ηλιθιότητα…”
Επόμενο άρθροΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η δύσκολη ζωή στον Έβρο με Βούλγαρους κομιτατζήδες και Τούρκους ληστές, το 1924