Για νέα συνάντηση προσανατολίζεται το συντονιστικό Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:18
388 0

Μικρότερη των προσδοκιών, κινούμενη στα επίπεδα της αντίστοιχης, που έγινε προ ημερών στη Λάρισα, ήταν η προσέλευση, το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαρτίου, των εκπροσώπων αγροτών στη σύσκεψη της Κατερίνης, που συγκάλεσε το συντονιστικό όργανο των μπλόκων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο την εκ νέου οργάνωση του αγροτικού κινήματος.

 Στην κλειστή συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν 50 παραγωγοί, εκπροσωπώντας γύρω στα 25 μπλόκα και πρωτοβάθμιες οργανώσεις κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, με τρανταχτές, ωστόσο, απουσίες αυτές των αγροτών από τη Θεσσαλία και δη του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι στην προηγούμενη συνάντηση είχαν δώσει το «παρόν».Η εξέλιξη φαίνεται ότι απογοήτευσε του πρωτεργάτες, οι οποίοι, πλέον, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στη διαδικασία να καλέσουν σε νέα συνάντηση, αφού διεφάνη ότι όσες φορές και αν αποπειράθηκαν δεν κατάφεραν τελικώς να συσπειρώσουν γύρω τους τους συναδέλφους τους.

Παρά την απογοήτευση, πάντως, η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και λήφθηκαν και αποφάσεις, όπως ανέφερε ο κτηνοτρόφος Νίκος Δημόπουλος, εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας για τη συνάντηση της Κατερίνης.

Συγκεκριμένα ανατέθηκε στον εκπρόσωπο του μπλόκου της Κατερίνης, τον κ. Βάγια, ως «ουδέτερος» να αναλάβει πρωτοβουλία και να προσπαθήσει να συγκαλέσει, εντός 10ημέρου, νέα ευρεία σύσκεψη των παραγωγών και πάλι στην Κατερίνη, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά η πλειονότητά τους θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Στόχος της νέας συνάντησης, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα είναι να αναδειχθεί μια επιτροπή, με νέα πρόσωπα, κοινής αποδοχής, που δεν θα προκαλούν αντιδράσεις ή αντιπάθειες στις τάξεις των αγροτών, η οποία θα νομιμοποιηθεί με δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε εφεξής, σε οποιαδήποτε μορφή μελλοντικής κινητοποίησης, να είναι αυτή που θα εκφράζει και θα συνομιλεί για λογαριασμό του πρωτογενή τομέα.

ΠΗΓΗ www.agronews.gr

Σχετικά άρθρα

Έναρξη συνομιλιών για την εγκαθίδρυση συνεργασία μεταξύ Αλεξανδρούπολης & Τσανάκαλε

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Οκτωβρίου 2016 0
O Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο της τουρκικής πόλης Τσανάκαλε, μετά από επιθυμία και πρόσκληση του δευτέρου. Οι…

Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου: Το Φως θα νικήσει το σκοτάδι!

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Απριλίου 2020 0
«Ζήσαμε καί ζοῦμε ἡμέρες πρωτόγνωρες καί συγχρόνως ἀποκαλυπτικές. Ἡ πανδημία τοῦ κορωνοϊοῦ μᾶς ἔφερε μπροστά στήν πραγματικότητα τοῦ πόνου, τῆς…

Οδηγοί ταξί: “Στην ΝΔ να βγουν ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα να εκφράσουν την θέση τους… Αλλιώς και στην Αλεξανδρούπολη η πόρτα θα είναι κλειστή!”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Μαρτίου 2017 0
H κόντρα των οδηγών ΤΑΞΙ με την Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε όταν ο αναπληρωτής εκπροσώπος τύπου ΝΔ κ. Κώστας Κυρανάκης σε πρόσφατη παρουσία του σε τηλεοπτική…

Δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Φεβρουαρίου 2016 0
Δεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Μεταφορών και στέλχο των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, μετά τις…