Για νέα συνάντηση προσανατολίζεται το συντονιστικό Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:18
425 0

Μικρότερη των προσδοκιών, κινούμενη στα επίπεδα της αντίστοιχης, που έγινε προ ημερών στη Λάρισα, ήταν η προσέλευση, το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαρτίου, των εκπροσώπων αγροτών στη σύσκεψη της Κατερίνης, που συγκάλεσε το συντονιστικό όργανο των μπλόκων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο την εκ νέου οργάνωση του αγροτικού κινήματος.

 Στην κλειστή συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν 50 παραγωγοί, εκπροσωπώντας γύρω στα 25 μπλόκα και πρωτοβάθμιες οργανώσεις κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, με τρανταχτές, ωστόσο, απουσίες αυτές των αγροτών από τη Θεσσαλία και δη του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι στην προηγούμενη συνάντηση είχαν δώσει το «παρόν».Η εξέλιξη φαίνεται ότι απογοήτευσε του πρωτεργάτες, οι οποίοι, πλέον, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στη διαδικασία να καλέσουν σε νέα συνάντηση, αφού διεφάνη ότι όσες φορές και αν αποπειράθηκαν δεν κατάφεραν τελικώς να συσπειρώσουν γύρω τους τους συναδέλφους τους.

Παρά την απογοήτευση, πάντως, η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και λήφθηκαν και αποφάσεις, όπως ανέφερε ο κτηνοτρόφος Νίκος Δημόπουλος, εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας για τη συνάντηση της Κατερίνης.

Συγκεκριμένα ανατέθηκε στον εκπρόσωπο του μπλόκου της Κατερίνης, τον κ. Βάγια, ως «ουδέτερος» να αναλάβει πρωτοβουλία και να προσπαθήσει να συγκαλέσει, εντός 10ημέρου, νέα ευρεία σύσκεψη των παραγωγών και πάλι στην Κατερίνη, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά η πλειονότητά τους θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Στόχος της νέας συνάντησης, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα είναι να αναδειχθεί μια επιτροπή, με νέα πρόσωπα, κοινής αποδοχής, που δεν θα προκαλούν αντιδράσεις ή αντιπάθειες στις τάξεις των αγροτών, η οποία θα νομιμοποιηθεί με δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε εφεξής, σε οποιαδήποτε μορφή μελλοντικής κινητοποίησης, να είναι αυτή που θα εκφράζει και θα συνομιλεί για λογαριασμό του πρωτογενή τομέα.

ΠΗΓΗ www.agronews.gr

Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε Τούρκος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Θράκη, οφείλει να σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάννης

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαΐου 2021 0
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κάθε Τούρκος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Θράκη, οφείλει να σέβεται τη Συνθήκη της…

Ηλεκτρικό καλώδιο Ελλάδας Κύπρου: Η προσφυγή εις βάρος της “Γαλάζιας Πατρίδας”, κατατροπώνει κάθε ρηματική διακοίνωση! (γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2021 0
Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου Και άλλες φορές η Τουρκία επέδωσε ρηματικές διακοινώσεις, εναντίον της Ελλάδας. Όπως π.…