Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  1 Φεβρουαρίου συμμετείχαν από την δημοτική παράταξη  Ενότητα για μια Νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δούκας Φραγκούλης, Χρήστος Μπετσίδης, Σμαρώ Βαλαβανίδου  και Θανάσης Τσιαλιάφας, από το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου, ο Πρόεδρος Στάθης Ασπιώτης, ο αντιπρόεδρος Άνθιμος Μουσουνάκης, η Γραμματέας Κωνσταντίνα Βίτσα και ο  ταμίας Νικόλαος  Ιωαννίδης .

Στη συζήτηση που έγινε, τέθηκαν στην παράταξη  όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης  για τα οποία συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής συνεννόηση και συνεργασία πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές

Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου ήταν:

Να γίνει πράξη η  συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στη διαβούλευση για τα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται στην περιοχή .

Να υλοποιηθούν εκ νέου στεγαστικά προγράμματα για ανέγερση εργατικών κατοικιών για οικονομικά ασθενέστερους εργαζόμενους

Να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες όλων για την μείωση της ανεργίας.

Να δοθεί  προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των εργασιών  και την παράδοση του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου που μπορεί  να φιλοξενήσει τις απομακρυσμένες σήμερα  δομές απαραίτητες  ωστόσο σε εργαζόμενους και ανέργους( ΟΑΕΔ στη Παλαγία) όπως επίσης και η αίθουσα του ισογείου να γίνει χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Να σταματήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να είναι κακό παράδειγμα εργοδότη σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Λαζόπουλος δήλωσε :

.«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης οφείλει να έχει την καλύτερη δυνατή συνεννόηση και συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ν .Έβρου που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην περιοχή μας » .

Και πρόσθεσε: «Είχαμε μια πολύ καλή και πολύ χρήσιμη συνάντηση σήμερα με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου . Μιλήσαμε για όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Για να έχουμε αποτελέσματα  πρέπει να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις. Αυτό που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είναι η εμμονή στη συνεννόηση και τη συνεργασία αφήνοντας πίσω τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και δευτερεύουσες αντιθέσεις.

Προηγούμενο άρθροΟ Αετός του Δέλτα
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Φαλέκας υποψήφιος με την παράταξη Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση