Για το αρχείο οδεύει η δικογραφία για τη στάση των MME πριν το δημοψήφισμα

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:44
381 0

Αρχειοθετείται η δικογραφία που σχηματίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με καταγγελίες ότι τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν δημοσιογραφικά το θέμα του δημοψηφίσματος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Δεληδήμος που χειρίστηκε την υπόθεση έκρινε πως οποιαδήποτε παρέμβαση στο όλο θέμα θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος περί ελεύθερη προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ. αλλά και παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Ο κ. Δεληδήμος, εξέτασε μάρτυρες και αξιολόγησε το υλικό της δικογραφίας πριν καταλήξει στην απόφασή του.

Έτσι, η δικογραφία διαβιβάζεται στο Εφετείο, όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών θα αποφανθεί αν θα συναινέσει στη γνώμη του συναδέλφου του, και θα κρίνει αν τελικώς η υπόθεση πρέπει ή όχι να τεθεί στο αρχείο.

Σημειώνεται, ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος. Ακόμα, ερευνήθηκε αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απόπειρας επηρεασμού των ψηφοφόρων και της απόπειρας νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Σχετικά άρθρα

Η Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών παραχωρεί το Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο στον Δήμο Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιανουαρίου 2021 0
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΔΕΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΟΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Στο Δήμο Σαμοθράκης παραχωρεί η Πανσαμοθρακική Εστία…

SAOS FERRIES: “Το τριήμερο από Παρασκευή 18 Ιανουαρίου έως και Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης ενός γερανίσκου επί του πλοίου. Ως εκ τούτου για τις εν λόγω ημέρες δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια”

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιανουαρίου 2019 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό προκειμένου αυτό να προγραμματίσει εγκαίρως τα ταξίδια του από και προς Σαμοθράκη,…

«Λευκός καπνός» από το ΣτΕ για το έργο γεωθερμίας στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Οκτωβρίου 2019 0
Απεμπλέκεται και ξεκινά το σημαντικό έργο τηλεθέρμανσης με γεωθερμία στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης, έπειτα από πολύμηνες καθυστερήσεις, οι οποίες ξεπέρασαν τους…