Στον απόηχο της Λαμπροφόρου εορτής του Αγίου Πάσχα, την Τρίτη της Διακαινησίμου, 18 του μηνός Απριλίου ε.ε, στο εν Κορνοφωλέα – Σουφλίου Μετόχιον της Ιεράς Μεγίστης Μονής των Ιβήρων γιορτάστηκε, με την προσήκουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η εορτή της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στο Καθολικό της οποίας ευρίσκεται αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος. Κατόπιν φιλόφρονος προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής των Ιβήρων Αρχιμανδρίτου Ναθαναήλ, της Ευχαριστιακής Συνάξεως, καθ’ ην ανεγνώσθη η «Πατριαρχική Ἀπόδειξις ἐπί τῷ Ἁγίῳ Πάσχᾳ», προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Ακολούθησε ο Αγιασμός των υδάτων στη Φιάλη και η λιτάνευσις της εικόνος. Τον Ηγούμενο της κυριάρχου Μονής εκπροσώπησε ο Ιερομόναχος Γεώργιος Ιβηρίτης.

Για ευλαβικό προσκύνημα της θαυματουργού εικόνος  προσήλθαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωσταντάκος, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Διοικητής της XII Mεραρχίας Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαραλάμπος Βομβέλλης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορνοφωλέας Βασιλική Γκαϊτατζή και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής των Ιβήρων για την ευγενική πρόσκλησή του και την Γερόντισσα Εφραιμία για την φιλοξενία. Τέλος, αφού ευχήθηκε τα δέοντα στους επισήμους, στην αδελφότητα και στους πιστούς, επί τη εορτή του Αγίου Πάσχα, σημείωσε: «Η επαρχία μας είναι προνομιούχος διότι εντός των ορίων της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπάρχει το Αγιορειτικό αυτό Μετόχιο, το οποίο είναι μια διαρκής επιβεβαίωσις των αρρήκτων πνευματικών δεσμών του Αγίου Όρους και του ακριτικού Έβρου».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΜαρία Γιαλαμά: “Ο Έβρος πρέπει να έχει σε όλα την προτεραιότητα… και στην εκπαίδευση Αστυνομικών και Συνοριοφυλάκων”
Επόμενο άρθροΗ καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα