Γιώργος Ουζουνίδης : Άλλο ένα έργο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ που προετοίμασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Βαγγέλη Λαμπάκη για τις Φέρες υλοποιείται!

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Νοεμβρίου 2020
109 0

Άλλο ένα έργο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ που προετοίμασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Βαγγέλη Λαμπάκη για τις Φέρες υλοποιείται!

Με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία αποφάσιζε το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ στις 11-06-2018 να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», για το έργο με τίτλο «Έργα αντικατάστασης και διαχείρισης δικτύων ύδρευσης ενίσχυσης & διαχείριση υδραγωγείων Δήμου Αλεξανδρούπολης» συνολικού προϋπολογισμού 2.965.000 ευρώ, με υποέργο 1 με τίτλο «Έργα ύδρευσης οικισμού Φερών – αντικατάσταση τμήματος εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Φερών» προϋπολογισμού 2.300.000. Και βέβαια το αίτημα συνοδευόμενο από πλήρη φάκελο και ορθή τεκμηρίωση της αναγκαιότητας, έτυχε έγκρισης και εντάχθηκε στο πρόγραμμα στις 22-11-2018. Στην συνέχεια και μετά από μια σειρά γραφειοκρατικές διαδικασίες και την έγκριση από το ταμείο ΠκΔ της σύμβασης χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΑ, το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ ενέκρινε τους όρους και διακήρυξε το έργο στις 24-07-2019. Ένα χρόνο μετά η νέα Δημοτική Αρχή υπογράφει την σύμβαση και ετοιμάζεται να «κόψει την κορδέλα».

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό έργο που σχεδίασε και πέτυχε την χρηματοδότησή του το προηγούμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ, προϋπολογισμού 1.917.400 ευρώ.  Την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης από την γεώτρηση της Ιτέας στην δεξαμενή Φερών, που θα φέρει επιπλέον νερό στην δεξαμενή και θα λύσει το πρόβλημα της έντονης ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευχόμαστε στην νέα Δημοτική Αρχή να καταφέρει να «κόψει την κορδέλα» και για αυτό.

Ευχόμαστε όμως παράλληλα στην νέα Δημοτική Αρχή να «βρει επιτέλους τον βηματισμό της», να αξιοποιήσει και τις άλλες μελέτες που της παραδόθηκαν και να εκμεταλλευτεί και αυτή με την σειρά της τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς. Γιατί βλέπουμε ότι μέχρι τώρα «κάθεται στα έτοιμα» όπως λέει και η λαϊκή σοφία. Και μια που αναφερόμαστε στην ύδρευση, καλούμε τον κο Ζαμπούκη που εκτός από Δήμαρχος είναι παράλληλα και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, να απαντήσει στους Δημότες 

Α) Τι ποσό, από τα 30.000.000 ευρώ της  πρόσκλησης χρηματοδότησης της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Περιφέρειας ΑΜΘ με τίτλο «Επέκταση/Αναβάθμιση Υποδομών Διαχείρισης Πόσιμου Ύδατος – Δράση 6β.11.1» διεκδίκησε η ΔΕΥΑΑ, που αντιπροσωπεύει τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφέρειας ΑΜΘ; (Υποβολή προτάσεων από 17/12/2019 έως 16/07/2020).

Β) Υπέβαλε μέχρι σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή ή η ΔΕΥΑΑ αίτημα χρηματοδότησης για έργα ύδρευσης ή αποχέτευσης σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό μηχανισμό όπως το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης» ύψους 300.000.000 ευρώ ή με τίτλο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» ύψους 150.000.000,  αξιοποιώντας τις μελέτες που της παραδόθηκαν, όπως η κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από τον υδροταμιευτήρα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην πόλη των Φερών, ή η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από τις δεξαμενές της πόλης της Αλεξανδρούπολης στις δεξαμενές των οικισμών Μάκρης, Δικέλλων, και Φερών;  (Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε στις 24.07.2020 και είναι με σειρά προτεραιότητας).

Για άλλη μια φορά όμως διαπιστώνουμε με λύπη πως χρηματοδοτικοί μηχανισμοί υπάρχουν και αξιοποιούνται στο έπακρο από άλλες ΔΕΥΑ, ακόμη και μικρότερων πόλεων, όμως η νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη «κρατά ομπρέλα».

 

Αλεξανδρούπολη, 13-08-2020

Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Τομεάρχης ΔΕΥΑΑ

Ουζουνίδης Γιώργος

Σχετικά άρθρα

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών- Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Ν. Έβρου με αφορμή τον θάνατο του Ιωάννη Μιχαηλίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουλίου 2020 0
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιοτεχνιών, Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Ν. Έβρου, μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός του θανάτου του…

Συντονισμένες παρεμβάσεις εκτενούς καθαρισμού σε διάφορα σημεία της Κοινότητας Μάκρης

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Ιουνίου 2020 0
🌿 Συντονισμένες παρεμβάσεις εκτενούς καθαρισμού σε διάφορα σημεία της Κοινότητας Μάκρης, απο τις 27/05/20 εως 31/05/20, απο την Υπηρεσία Καθαριότητας και…