Γιώργος Παύλος (καθηγητής ΔΠΘ): “H Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική και ισοδυναμεί με παράδοση του ελληνικού εδάφους, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού”

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:21
1204 0
Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική και ισοδυναμεί με παράδοση του ελληνικού εδάφους, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, επισήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ο Πανεπιστημιακός Γιώργος Παύλος.

Μιλώντας στην κάμερα του Livemedia κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναφέρθηκε σε τρεις «βασικές αλήθειες» τις οποίες «πρέπει να ακούσει το ελληνικό κοιβονούλιο».

Ο κ. Παύλος είπε χαρακτηριστικά: «Πρώτον, ιστορικά η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνικό όνομα σε όλες τις πτυχές του. Δεν το ανταλλάσσουμε, δεν το δίνουμε σε έναν σλαβικό λαό όσο κι αν τον αγαπούμε και θέλουμε να τον στηρίξουμε. Δεύτερον, η απόφαση των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική. Με το άρθρο 28 κι άλλα άρθρα του Συντάγματος. Μόνο για εθνικό συμφέρον μπορούν να παίρνονται αποφάσεις με 151 βουλευτές. Δεν είναι εθνικό συμφέρον να δώσουμε τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα σε ένα σλαβικό κράτος. Τρίτον, η δημοκρατία εκφράζεται από τον ελληνικό λαό. Αυτήν τη στιγμή μία μειοψηφική κυβέρνηση έχει ασκήσει δικτατορία και φεουδαρχία. Ο ελληνικός λαός σύσσωμος λέει ότι δεν παραδίδει τη Μακεδονία, δεν παραδίδει ελληνικό έδαφος, ελληνική γλώσσα, ελληνικό πολιτισμό. Η Μακεδονία 2,000 χρόνια οδηγεί όλο τον ελληνισμό».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Η Μακεδονία είναι πάντα το κέντρο και η κεφαλή του ελληνικού πολιτισμού. Δεν αυτοκτονεί ο ελληνικός λαός. Η Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να αποφασίσει να σεβαστεί τον ελληνικό λαό και να μην είναι εναντίον των Ελλήνων, εναντίον της Ευρώπης και εναντίον της δημοκρατίας. Η Μακεδονία γέννησε την ιστορία, την Ευρώπη και όλο τον παγκόσμιο πολιτισμό. Δεν την χαρίζουμε».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνέντευξης

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο Πρέσβης στην Ελλάδα της Λ.Δ. της Κίνας κ. Zou Xiaoli

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Αυγούστου 2017 0
Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου ο Πρέσβης στην Ελλάδα της Λ.Δ. της Κίνας…