Γιώργος Παύλος (καθηγητής ΔΠΘ): “H Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική και ισοδυναμεί με παράδοση του ελληνικού εδάφους, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού”

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:21
1356 0
Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική και ισοδυναμεί με παράδοση του ελληνικού εδάφους, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, επισήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ο Πανεπιστημιακός Γιώργος Παύλος.

Μιλώντας στην κάμερα του Livemedia κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναφέρθηκε σε τρεις «βασικές αλήθειες» τις οποίες «πρέπει να ακούσει το ελληνικό κοιβονούλιο».

Ο κ. Παύλος είπε χαρακτηριστικά: «Πρώτον, ιστορικά η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνικό όνομα σε όλες τις πτυχές του. Δεν το ανταλλάσσουμε, δεν το δίνουμε σε έναν σλαβικό λαό όσο κι αν τον αγαπούμε και θέλουμε να τον στηρίξουμε. Δεύτερον, η απόφαση των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική. Με το άρθρο 28 κι άλλα άρθρα του Συντάγματος. Μόνο για εθνικό συμφέρον μπορούν να παίρνονται αποφάσεις με 151 βουλευτές. Δεν είναι εθνικό συμφέρον να δώσουμε τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα σε ένα σλαβικό κράτος. Τρίτον, η δημοκρατία εκφράζεται από τον ελληνικό λαό. Αυτήν τη στιγμή μία μειοψηφική κυβέρνηση έχει ασκήσει δικτατορία και φεουδαρχία. Ο ελληνικός λαός σύσσωμος λέει ότι δεν παραδίδει τη Μακεδονία, δεν παραδίδει ελληνικό έδαφος, ελληνική γλώσσα, ελληνικό πολιτισμό. Η Μακεδονία 2,000 χρόνια οδηγεί όλο τον ελληνισμό».

Καταλήγοντας ανέφερε: «Η Μακεδονία είναι πάντα το κέντρο και η κεφαλή του ελληνικού πολιτισμού. Δεν αυτοκτονεί ο ελληνικός λαός. Η Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να αποφασίσει να σεβαστεί τον ελληνικό λαό και να μην είναι εναντίον των Ελλήνων, εναντίον της Ευρώπης και εναντίον της δημοκρατίας. Η Μακεδονία γέννησε την ιστορία, την Ευρώπη και όλο τον παγκόσμιο πολιτισμό. Δεν την χαρίζουμε».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνέντευξης

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχει Κυπριακό ζήτημα, ή Θράκης ή Αιγαίου, υπάρχει μόνο Τουρκικό πρόβλημα (του Θεοφάνη Μαλκίδη)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιανουαρίου 2017 0
Δεν υπάρχει Κυπριακό ζήτημα, ή Θράκης ή Αιγαίου, υπάρχει μόνο  Τουρκικό πρόβλημα. 1. Η δημιουργία του Τουρκικού κράτους με  εγκλήματα…

Το ΜέΡΑ25 ακούει τη φωνή του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουνίου 2019 0
Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, το ΜέΡΑ25 επισκέπτεται δήμους και κοινότητες του νομού Έβρου. Κλιμάκιο μελών, φίλων και υποψηφίων…

Ο αόρατος πόλεμος κατά των αρετοκτόνων παθών της κενοδοξίας και της υπερηφάνειας στην πνευματική παλαίστρα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και εφ’ όρου ζωής (Γράφει ο κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαρτίου 2017 0
Η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αποτελεί το «πνευματικό πέλαγος» στο οποίο μάχεται ο άνθρωπος με τα κύματα των…