Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Γιώργος Πεταλωτής: Ένας Νομός, δύο ασθενοφόρα

Γιώργος Πεταλωτής: Ένας Νομός, δύο ασθενοφόρα

Στον απόηχο όσων τραγικών έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, αναφορικά με τις ελλείψεις ασθενοφόρων σε νησιά και ηπειρωτική χώρα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής θίγει τα κακώς κείμενα και στο Νομό Ροδόπης, έναν μεγάλο Νομό, με πολλές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες στον οποίο όμως υπάρχουν μόνο… δύο ασθενοφόρα, όπως καταγγέλλει.

Το σχόλιό του αναλυτικά: «Προεκλογικά ζήτησα να επισκεφθώ το ΕΚΑΒ της Κομοτηνής. Όχι για τη φωτογραφία, αλλά επειδή γνώριζα την κατάσταση και ήθελα να την επισημάνω για να αλλάξει. Για ολόκληρη Ροδόπη – με ορεινό όγκο, τεράστιο θαλάσσιο μέτωπο, χιλιάδες φοιτητές, στρατό, Βιομηχανική Περιοχή κλπ – λειτουργούν δύο ασθενοφόρα. Με προσωπικό ελλιπές, αεικίνητο, ταλαιπωρημένο και σε μεγάλο ποσοστό επικουρικό. Με διαχείριση περιστατικών που γίνεται από ένα απομακρυσμένο κέντρο που δεν γνωρίζει την περιοχή.

Και έλεγα ότι χρειαζόμαστε ένα νέο, “έξυπνο” ΕΣΥ το οποίο μόνον η παράταξη που το δημιούργησε και το πιστεύει, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να το κάνει. Τελικά η επίσκεψη δεν έγινε, γιατί σχεδόν πάντα το προσωπικό απουσίαζε σε περιστατικά. Τέτοιες καταστάσεις είχα κατά νου όταν μιλούσα για τα ελλείμματα της Ροδόπης και την πολιτική ενίσχυση που χρειάζεται. Και οι τοπικές διακομματικές αντιδράσεις συντονιζόταν με υπόγειες, υπέργειες και οριζόντιες διαδρομές.

Τις μέρες αυτές κατακλύζεται η χώρα από θανάτους λόγω ελλείψεων του ΕΚΑΒ. Όμως στις πρώτες εκλογές το αποκλειστικό θέμα ήταν οι συγκυβερνήσεις που τελικά δεν προέκυψαν. Στις προκείμενες είναι τα μερίσματα άνω των 100.000 ευρώ. Αξιολόγηση πολιτικών προτεραιοτήτων».

ΠΗΓΗ www.xronos.gr

Exit mobile version