Γιώργος Χανός: “Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ”

Δημοσιεύτηκε στις: at 15 Οκτωβρίου 2018
332 0

Συνεχίζοντας την ενημέρωση για χρόνια ζητήματα της Σαμοθράκης καθώς πιστεύουμε ότι για κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη αποτελεί ένα εργαλείο προβληματισμού και διαλόγου, με τη νεότερη ανακοίνωση μας, αναφερόμαστε στις δομές υγείας στη Σαμοθράκη.

 

Το 1951 λειτούργησε το πρώτο κοινοτικό ιατρείο στη Χώρα.

Το 1955 ιδρύθηκε ο υγειονομικός σταθμός Σαμοθράκης και λειτούργησε  στη Χώρα στο σημερινό κέντρο υγείας.

 

Μέχρι το 1985-87 οι παροχές υγείας στο νησί γινότανε απο τον υγειονομικό σταθμό Xώρας και το αγροτικό ιατρείο Καμαριώτισσας. (Μ.Ι. ΧΑΝΟΣ Μ.Α. ΧΑΝΟΣ και άλλοι)

 

Το 1987 με την εφαρμογή του ΕΣΥ ιδρύθηκε και λειτούργησε το υπερενισχυμένο ιατρείο στη Χώρα και στο σημερινό κέντρο υγείας.

 

Το 1997 μετατράπηκε σε κέντρο υγείας  που λειτουργεί μέχρι σήμερα μαζί με το αγροτικό ιατρείο Καμαριώτισσας με συνεχή υποβάθμιση.

 

Στο πρόσφατο παρελθόν έγινε δυο φορές προσπάθεια για κατασκευή νέου κέντρου υγείας  και την πρώτη φορά δεν υλοποιήθηκε καθώς υπαναχώρησε η ΠανΣαμοθρακική Εστία Αθηνών στην παραχώρηση του ανάλογου οικοπέδου, όπως ειχε συμφωνηθεί, και τη δεύτερη φορά για το οικόπεδο που βρέθηκε σε δημοτική έκταση και στον οδικό άξονα του νέου δρόμου του ελικοδρομίου, δεν έγινε δυνατή η γρήγορη αναγνώριση απο τις υπηρεσίες του κράτους του συγκεκριμένου δρόμου.

 

Μετά τη θεομηνία του προηγουμένου Σεπτέμβρη και την άρον άρον μεταφορά του Κέντρου υγείας στο Αγροτικό ιατρείο της Καμαριώτισσας τέθηκε ξανά το ερώτημα απο εκατοντάδες πολίτες της Σαμοθράκης αν μπορεί να γίνει νέο κέντρο υγείας.

 

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής ηταν και ειναι η ανακατασκευή του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας μέσα απο το ΕΣΠΑ

 

Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός κος Πολάκης  γνωστοποίησε την βούληση του να προχωρήσει στη δημιουργία νέου συγχρόνου κέντρου υγείας αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο οικόπεδο και να υπάρχει η βούληση απο τη Δημοτική Αρχή.

 

Σε δυο συνεδριάσεις αρχές του έτους του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η κατασκευή νέου κέντρου υγείας και ορίστηκε επιτροπή η οποία πρότεινε το κατάλληλο οικόπεδο που βρίσκεται στην είσοδο της Καμαριώτισσας και ηταν διαθέσιμο απο τους ιδιοκτήτες.

 

Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν εχει γίνει απαραίτητη επαφή του Δημάρχου με το υπουργείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες, επειδή δεν εχει αλλάξει ο υπουργός, για την υλοποίηση αυτού του εύκολου, όπως φαίνονταν, μεγάλου έργου για το νησί.

 

Το χρονικό διάστημα που υπολείπεται είναι η τελευταία ευκαιρία να εξαγγελθεί αυτο το έργο.

Όποιος ψάχνει να βρει δικαιολογίες ή άλλες θεωρήσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι υπηρετεί κατά οποιοδήποτε τρόπο τα συμφέροντα της Σαμοθράκης.

 

Παράταξη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2020

Γεώργιος Μ. Χανός

Πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Σαμοθράκης

Σχετικά άρθρα

O Παναγιώτης Αγγελίδης στην παράταξη “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2019 0
Αγγελίδης Παναγιώτης Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής της Παβίας Ιταλίας. Εργάστηκε ως ειδικευόμενος Ιατρός στο τμήμα της Πυρηνικής…

Κατάληψη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαΐου 2016 0
Με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την Πέμπτη 5 Μαΐου πραγματοποιούνται καταλήψεις δημαρχείων, ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημοτικών κτιρίων με τη συμμετοχή του συνόλου…

Τα υδατοδρόμια ξεκινούν από την Καβάλα! O Οργανισμός Λιμένα Καβάλας κατέθεσε τον τεχνικό φάκελο και την αίτηση για άδεια

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Ιουλίου 2019 0
Πρώτος στο σημείο εκκίνησης του νέου Νόμου 4568/18 ο Τεχνικός Φάκελος του Υδατοδρομίου Καβάλας  Ο «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας», κατέθεσε στο…

ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Απαλλοτριώσεις στην χερσαία ζώνη του λιμένα – Το πρόβλημα δεν λύθηκε μαγικά…

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιουνίου 2020 0
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ Το  πρόβλημα δεν λύθηκε με μαγικά ….     Η προσφιλής τακτική της οικειοποίησης από…