Αποτελεί μεγάλη τιμή – αλλά και ευθύνη – για μένα, η εκ νέου συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Έβρο. Τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, αγαπάμε και υπηρετούμε κάθε στιγμή. Χαιρετίζω νέους και παλιούς συντρόφους και φίλους, που θα δώσουμε και αυτή τη μάχη από κοινού, με αυταπάρνηση, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, σχέδιο και όραμα. Για να ξαναφέρουμε στον τόπο την ελπίδα.

Την τελευταία τετραετία ο Έβρος και η Θράκη, με ευθύνη της κυβέρνησης, δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα, κάνοντας πολλά βήματα πίσω. Σημαντικές υπηρεσίες αποψιλώθηκαν, μεγάλα έργα και βασικές υποδομές εγκαταλείφθηκαν. Το τρένο σταμάτησε για καιρό να σφυρίζει στη Θράκη,  στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν μπήκε ούτε βίδα. Η εκπαίδευση και τα  πανεπιστημιακά Τμήματα του Έβρου «χτυπήθηκαν» ανελέητα από την κυβέρνηση των δήθεν «αρίστων». Το ίδιο και το ΕΣΥ στον νομό.

Επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεχίζουν να σωρεύουν χρέη, αποκλεισμένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι εργαζόμενοι είδαν το οκτάωρο να καταργείται και το εισόδημά τους να λεηλατείται από τον «οδοστρωτήρα Μητσοτάκη». Τη ίδια στιγμή η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, με το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται, και οι συνταξιούχοι βιώνουν μια πρωτοφανή «ληστεία» από την κυβέρνηση στα αναδρομικά τους και τη 13η Σύνταξη που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία βιώνει την απόγνωση και την απελπισία, από την κυβέρνηση της διαπλοκής, των απευθείας αναθέσεων, του παλαιοκομματισμού και των καρτέλ, σας καλώ να εργαστούμε από κοινού για να ξαναφέρουμε στον τόπο την ελπίδα και την προοπτική για τον λαό μας.

Σε μια περίοδο που η δημοκρατία στον τόπο κακοποιείται από μια αδίστακτη κυβέρνηση, σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί για να κάνουμε παρελθόν πρακτικές και μεθοδεύσεις που μας γυρίζουν στο σκοτεινό παρελθόν.

Τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα: Με τη δημοκρατία ή τον αυταρχισμό; Με τη δικαιοσύνη ή με τις σκοτεινές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μητσοτάκη; Με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας ή με τους «Πάτσηδες», τα «κοράκια» και τα funds; Με τον κόσμο της εργασίας, τους επαγγελματίες, τον εμπορικό κόσμο και τη δίκαιη ανάπτυξη ή με  τα συμφέροντα των λίγων, τα καρτέλ, την αισχροκέρδεια;

Από τις μάχες για τον Έβρο και τη Θράκη, δεν έλειψα ποτέ. Βγήκα μπροστά σε περιόδους δύσκολες και απαιτητικές, αναλαμβάνοντας το βάρος των ευθυνών. Σήμερα, με περισσότερη γνώση και εμπειρία, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, σας καλώ να δώσουμε εκ νέου αυτή τη δύσκολη – αλλά όμορφη μάχη – μαζί. Συστρατευόμενοι στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για τον Έβρο και τις δυνάμεις της δημιουργίας και της παραγωγής. Για τους ανθρώπους του μόχθου. Για τη νέα γενιά. Για την Ελλάδα που μας αξίζει. Για δικαιοσύνη παντού.

 

Μέχρι τη νίκη.

 

Γκαρά Αναστασία,

Βουλευτής Έβρου,

Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 

Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προηγούμενο άρθροΌταν η έλλειψη ήθους και ηθικής, εκφράζεται μέσω των συμβολαίων συμβιώσεως… (γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά)
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της ΠΕΔ ΑΜΘ στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων»