Η απόφαση της διοίκησης Ζούλα να προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβάσεων έργου για θέσεις ευθύνης καθώς και ενός νομικού συμβούλου, μόλις ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές, είναι απαράδεκτη και αποτελεί απόδειξη μετατροπής της δημοσίας ραδιοτηλεόρασης σε ένα αποθετήριο βολέματος «γαλάζιων παιδιών».

Η διοίκηση Ζούλα αφού αφήνει «κληρονομιά» στην ΕΡΤ δαπάνες συνολικού κόστους 40 εκατομμύριων μέχρι το 2029, δεσμεύοντας έτσι τις μελλοντικές διοικήσεις με τις «άριστες» επιλογές του, τώρα θέλει να αφήσει «κληρονομιά» και τα «γαλάζια» στελέχη που τρέχει να τοποθετήσει μέσα στην προεκλογική περίοδο. 

Απαξίωσαν τον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, έριξαν «μαύρο» στη ζωτική υπηρεσία των βραχέων, διέλυσαν τις σπουδαίας φήμης ορχήστρες, προσπάθησαν να μετατρέψουν  την ΕΡΤ σε ένα μηχανισμό λογοκρισίας, προπαγάνδας και διαστρέβλωσης, αντάμειψαν εαυτούς με «χρυσούς» μισθούς και τώρα φέρνουν και άλλους φίλους και ημετέρους προκειμένου να συνεχίσουν το πάρτυ της καταστροφής μέχρι την τελευταία ημέρα τους στην εξουσία.

Η ΕΡΤ πρέπει να ξαναγίνει ένας δημοσιογραφικός οργανισμός όλων των πολιτών. Με κανόνες διαφάνειας, δημοσιογραφικής δεοντολογίας, στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος και όχι στην υπηρεσία των εκλεκτών του κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες θέλουν μια θεσμικά ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΡΤ και όχι φερέφωνο της εκάστοτε εξουσίας.

 

Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γκαρά Αναστασία, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προηγούμενο άρθροKKE: Να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες μέσα στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου στη Π.Ε. Έβρου
Επόμενο άρθροΠεριφερειακή Σύνθεση: «Αλχημείες και φθηνές αναλήθειες για εντυπωσιασμό, επιστρατεύει η Διοίκηση της ΠΑΜΘ»