Γ. Στογιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης): Έρχεται νόμος για την εκλογή Mουφτήδων από τα μέλη της μειονότητας

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Αυγούστου 2018
638 0

Ολοταχώς προχωρά η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις που αφορούν το νέο τρόπο εκλογής των Μουφτίδων στην Θράκη, από τα ίδια τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Μια κίνηση που θα ικανοποιήσει μια πάγια επιδίωξη της Άγκυρας.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Στογιαννίδης, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Ήδη, εκδόθηκαν και δημοσιεύθηκαν οι πράξεις για την συνταξιοδότηση των δύο διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ μέχρι την επιλογή των νέων αντικαταστατών τους, η οποία όπως φαίνεται θα γίνει από τα ίδια τα μέλη της μειονότητας, τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους δύο τοποτηρητές.

Μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΤ για το ζήτημα, ο κ. Στογιαννίδης ανέφερε πως «οι τοποτηρητές που διορίστηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι προσωρινοί και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να μπορεί να εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της μειονότητας που είναι οι Μουφτήδες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, φέρεται δέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας να εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα και να μην διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

www.mononews.gr

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψαν στη χώρα τους οι Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο – Επικοινωνία Καμμένου – Ακάρ

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Σεπτεμβρίου 2018 0
Με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού έκανε γνωστά όλα όσα συνέβησαν το πρωί με τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς που βρέθηκαν εντός…

21 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους παρουσίασε η δημοτική παράταξη “Πολίτες & Πολίτες”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαρτίου 2019 0
Η δημοτική παράταξη “Πολίτες & Πολίτες” και ο επικεφαλής της Βαγγέλης Λαμπάκης παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης  20 Μαρτίου 2019 ακόμα 21 υποψηφίους…