«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Ίμβρο, 11 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών εδώ και μάλιστα που θα έχω τη μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσω τον Επιτάφιο που θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ίμβρο.

«Πέρα από αυτό, όμως, οφείλω να σας πω ότι η μεγάλη μου χαρά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι επισκέπτομαι εδώ την ελληνική κοινότητα, τα ελληνικά σχολεία, τους Έλληνες που βρίσκονται, εργάζονται, ζουν σε αυτό τον ιστορικό τόπο», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την παρουσία τους εδώ.

Για να στηρίξουμε τους Έλληνες που επέλεξαν και μπόρεσαν να μείνουν στην Ίμβρο, να εργαστούν εδώ, να δημιουργήσουν μια ζωντανή κοινότητα».

«Και η πιο μεγάλη χαρά είναι να βλέπει κανείς τα παιδιά, 60 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ίμβρου και είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Εύχομαι την επόμενη φορά που Έλληνας υπουργός θα έρθει εδώ, τα 60 παιδιά να είναι 120».

Προηγούμενο άρθροΠεριφορά του Επιταφίου στο Β’ Νεκροταφείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα γιορτάστηκε o Εσπερινός της Αγάπης στην I.M. Αλεξανδρουπόλεως (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)