Δέσμευση του υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη, για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:34
442 0

Η Διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας που αφορά όλους τους συμπολίτες του Δήμου μας. Τόσο ο Δήμος, ως βασικός πυλώνας υλοποίησης του Νόμου περί προστασίας των ζώων, όσο και οι φιλόζωοι συμπολίτες μας (οργανωμένοι και μη) καθώς και άλλες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, οφείλουμε να συνεργαστούμε για τον έλεγχο αυτού του προβλήματος.

Ως μελλοντική διοίκηση σχεδιάζουμε να ελέγξουμε τα παραπάνω προβλήματα αρχίζοντας από την αναδιοργάνωση των τμημάτων του Δήμου που διαχειρίζονται το θέμα των αδέσποτων. Η εύρυθμη λειτουργία του Καταφυγίου με το ανάλογο προσωπικό και την ειδική αποστολή του, θα καταστήσουν τον Δήμο μας ικανό να προσφέρει τις αντίστοιχες κοινωνικές υπηρεσίες του όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία.

Η ενημέρωση των συμπολιτών μας, ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και μη, είτε μέσω σχετικών φυλλαδίων είτε μέσω Ρ/Σ η Τηλεοπτικών Σταθμών, όσον αφορά τις υποχρεώσεις των μεν αλλά και της αντιμετώπισης των αδέσποτων από τους δεύτερους θα είναι οργανωμένη και συνεχής.

Οι στειρώσεις των αδέσποτων με τις τελευταίες επιστημονικές μεθόδους, οι οποίες επειδή θα είναι οικονομικότερες και πλέον ασφαλείς για την μετεγχειρητική υγεία των ζώων, θα αυξήσουν τον αριθμό των στειρώσεων τόσο για σκύλους όσο και για γάτες.

Η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι η τρίτη βασική δράση για την εξάλειψη του προβλήματος, η τουλάχιστον για τον έλεγχο τους, φυσικά προσφέροντας ορισμένα κίνητρα προς τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες.
Βασικός μας σκοπός να καταστήσουμε τον Δήμο Αλεξ/πολης υπόδειγμα στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση των δράσεων μας, θα απαιτήσουμε όσα πρέπει να μας διαθέσει η Κεντρική Διοίκηση, αλλά θα αναζητήσουμε και τις ανάλογες πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Περιβάλλοντος και ζώων συντροφιάς) υποβάλλοντας έγκαιρα τα αντίστοιχα παραστατικά και τις σχετικές μελέτες (σκοπός μας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας).

Με σκοπό την επίτευξη των στόχων μας, ο Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ κ. Θεόδωρος Ράπτης, είναι από σήμερα ένας από τους στενούς συνεργάτες μας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό μας στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED & την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουνίου 2017 0
Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φαλέκας: Έφτασε η ώρα όπου ‘’ακόμη ένας ενεργειακός στόχος’’ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και…

Κ. Κατσιμίγας: «100 χρόνια μετά την απελευθέρωση, ούτε ένα κοινό λογότυπο δεν καταφέραμε να κάνουμε»

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Φεβρουαρίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία  – Περιφερειακό Σύμβουλο ΑΜΘ κ. Κώστας Κατσιμίγας: Από τις 10 Σεπτεμβρίου…

Ο θαλάσσιος τουρισμός στο επίκεντρο της 1ης Διαπεριφερειακής Ημερίδας Τουρισμού με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Απριλίου 2021 0
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου η 1η Διαπεριφερειακή Ημερίδα Τουρισμού που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τις…

Γραπτές Μαρτυρίες Τραπεζούντος Χρυσάνθου Περί της Ελληνορθοδόξου εν Αμερική Εκκλησίας και της εκλογής του από Κερκύρας και Παξών Αθηναγόρου ως Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Νοεμβρίου 2017 0
Γραπτές Μαρτυρίες Τραπεζούντος Χρυσάνθου Περί της Ελληνορθοδόξου εν Αμερική Εκκλησίας και της εκλογής του από Κερκύρας και Παξών Αθηναγόρου ως…