Η Διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας που αφορά όλους τους συμπολίτες του Δήμου μας. Τόσο ο Δήμος, ως βασικός πυλώνας υλοποίησης του Νόμου περί προστασίας των ζώων, όσο και οι φιλόζωοι συμπολίτες μας (οργανωμένοι και μη) καθώς και άλλες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, οφείλουμε να συνεργαστούμε για τον έλεγχο αυτού του προβλήματος.

Ως μελλοντική διοίκηση σχεδιάζουμε να ελέγξουμε τα παραπάνω προβλήματα αρχίζοντας από την αναδιοργάνωση των τμημάτων του Δήμου που διαχειρίζονται το θέμα των αδέσποτων. Η εύρυθμη λειτουργία του Καταφυγίου με το ανάλογο προσωπικό και την ειδική αποστολή του, θα καταστήσουν τον Δήμο μας ικανό να προσφέρει τις αντίστοιχες κοινωνικές υπηρεσίες του όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία.

Η ενημέρωση των συμπολιτών μας, ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και μη, είτε μέσω σχετικών φυλλαδίων είτε μέσω Ρ/Σ η Τηλεοπτικών Σταθμών, όσον αφορά τις υποχρεώσεις των μεν αλλά και της αντιμετώπισης των αδέσποτων από τους δεύτερους θα είναι οργανωμένη και συνεχής.

Οι στειρώσεις των αδέσποτων με τις τελευταίες επιστημονικές μεθόδους, οι οποίες επειδή θα είναι οικονομικότερες και πλέον ασφαλείς για την μετεγχειρητική υγεία των ζώων, θα αυξήσουν τον αριθμό των στειρώσεων τόσο για σκύλους όσο και για γάτες.

Η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι η τρίτη βασική δράση για την εξάλειψη του προβλήματος, η τουλάχιστον για τον έλεγχο τους, φυσικά προσφέροντας ορισμένα κίνητρα προς τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες.
Βασικός μας σκοπός να καταστήσουμε τον Δήμο Αλεξ/πολης υπόδειγμα στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση των δράσεων μας, θα απαιτήσουμε όσα πρέπει να μας διαθέσει η Κεντρική Διοίκηση, αλλά θα αναζητήσουμε και τις ανάλογες πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Περιβάλλοντος και ζώων συντροφιάς) υποβάλλοντας έγκαιρα τα αντίστοιχα παραστατικά και τις σχετικές μελέτες (σκοπός μας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας).

Με σκοπό την επίτευξη των στόχων μας, ο Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ κ. Θεόδωρος Ράπτης, είναι από σήμερα ένας από τους στενούς συνεργάτες μας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό μας στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Αλεξανδρούπολης.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική συνάντηση με την Διοίκηση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Έβρου, πραγματοποίησε η παράταξη “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ!”
Επόμενο άρθρο24 αλλοδαποί σε βάρκα στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού πελάγους κοντά στις εκβολές του ποταμού Έβρου