Το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό Ria Novosti, πήρε θέση για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, ενώ αναφέρθηκε και στους νεκρούς ήρωες των Ιμίων.
Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων, από την τραγική νύχτα στην βραχονησίδα και την πρόκληση από την γειτονική χώρα, να πετάξουν τουρκικά μαχητικά πάνω από την νήσο Καλόλιμνο, το πρακτορείο αναφέρει ότι η Τουρκία προσβάλλει την Ελλάδα και τη Μνήμη των Ελλήνων νεκρών ηρώων.
Το Ria Novosti δημοσίευσε ότι: «Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην επέτειο της λήξης της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 (Ίμια).
Την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο ενώ οι Έλληνες επικεφαλής των ελληνικών ΕΔ πετούσαν στεφάνια στα ύδατα των Ιμίων όπου σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί κατά την σύγκρουση που έλαβε χώρα 20 χρόνια πριν” αναφέρει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος
Το 1996 υπήρξε διένεξη στα ύδατα των Ιμίων στο Αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο η οποία πυροδότησε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έφτασαν στο χείλος του πολέμου μέσα σε μερικές ημέρες. Η κρίση εκτονώθηκε με ξένη μεσολάβηση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Τις τελευταίες ημέρες, ένα ελικόπτερο του ΠΝ συνετρίβη στην περιοχή της κρίσως σκοτώνοντας τρεις αξιωματικούς (Τρία παλικάρια, τρεις ήρωες, εκτελώντας το καθήκον τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή και ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμού του υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού).
Τεχνικές βλάβες ήταν ο επίσημος λόγος της συντριβής. Από τότε η Ελλαδα τιμά την Μνήμη των Ελλήνων αξιωματικών του ΠΝ».
Όταν τελείωσε η τελετή ο κ. Καμμένος δήλωσε: «κανείς δεν θα ξαναπροκαλέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
«Μερικοί επιχειρούν να προκαλέσουν την κυριαρχία μας στο Αιγαίο, και αναφέρω από έναν τόπο εθνικής Μνήμης ότι δεν θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε ο ΥΕΘΑ στο RIA Novosti.

http://www.voicenews.gr

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία κλιμακίου ΚΚΕ με επικεφαλή τον Βουλευτή Γιάννη Δελή , στον Έβρο
Επόμενο άρθροΟ Άγγελος Παπαδόπουλος στις «Πρωινές Αλχημείες» με τους Γιάννη Ναλμπάντη & Κοσμά Πανταζή!