Δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου: “Ενωμένοι, μπορούμε”

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:40
68 0

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί (Πέμπτη 22/7) οι τρεις δήμαρχοι του κεντρικού και βόρειου Έβρου, Ορεστιάδας ο Βασίλης Μαυρίδης, Διδυμοτείχου ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου ο Παναγιώτης Καλακίκος. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας μετέφεραν το μήνυμα, δια στόματος Β. Μαυρίδη πως: “Μόνο ενωμένοι μπορούμε να συνεχίσουμε, για να αντιμετωπίζουμε θέματα“.

Οι τρεις δήμαρχοι ανακοίνωσαν την σύμπραξη μεταξύ των τριών Δήμων με σκοπό την υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης και πολιτιστικής-τουριστικής ανάπτυξης, έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθούν και θα ωφελήσουν όλη την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η έγκριση από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κοινής πρότασης που υπέβαλαν οι τρεις Δήμοι για την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών δημοτικών κτιρίων. Ειδικότερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας ανεφέρθηκε με λεπτομέρειες στα έργα που θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Καστανεών (Δ. Ορεστιάδας), Ειδικό Σχολείο Θουρίου (Δ. Ορεστιάδας), 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Δ. Διδυμοτείχου), Μειονοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου (Δ. Σουφλίου). Έργα συνολικού κόστους 1.250.000 ευρώ.

Τα άλλα δύο θέματα που έχουν αποφασίσει η δήμαρχοι έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις, είναι η αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που ανέπτυξε ο δήμαρχος Σουφλίου και η συνεργασία για πολιτιστική και τουριστική προβολή της περιοχής, θέμα που παρουσίασε κατά τη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

ΠΗΓΗ www.radioevros.gr

Σχετικά άρθρα

Ε. Λαμπάκης: “325 Δήμαρχοι και 175 Δημοτικοί Σύμβουλοι στην Αλεξανδρούπολη για το Συνέδριο “Μοντέλα Διαχείρισης Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων””

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιανουαρίου 2016 0
Το μεσημέρι της Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Συνέδριο…

Η πραγματικότητα του σιδηροδρόμου στον Έβρο και στη Θράκη και οι προτεραιότητες της περιοχής” (του Δ.Μακροδημόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Σεπτεμβρίου 2016 0
Προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη Κύριε Αντιπρόεδρε Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς κοινοποιώντας επιστολή μου προς…

Μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής εκτός Σουφλίου, ζήτησε ο Π. Καλακίκος απ’ τον Γ. Κεφαλογιάννη

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος:  Με τον Δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο συναντήσαμε τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών,…