Δήμοι: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τις παραχωρήσεις παραλιών – Απλοποιείται η διαδικασία

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαΐου 2020
221 0

Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαντην Παρασκευή 15 Μαΐου ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότιη συγκεκριμένη ΚΥΑ διαχρονικά αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για όλους τους νησιωτικούς και παραθαλάσσιους Δήμους της Χώρας, με σημαντικές δημοσιονομικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις. Οι σχετικές αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες έχουν περάσει από πολλά κύματα (π.χ. όταν είχε μεσολαβήσει η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας), συνεπώς οι λεπτομέρειες της ΚΥΑ αναμένονται πάντα με αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, το γεγονός ότι δεν είχε ακόμα εκδοθεί,απασχολούσε έντονα τους Δήμους, καθώς η έκδοσή της αποτελεί, κατά περίπτωση, προαπαιτούμενο δικών τους ενεργειών.

ΠΗΓΗ airetos.gr

Σχετικά άρθρα

ΔΑΚΕ ΠΕ: Ανακοίνωση για τον Περιφερειακό Δ/ντη Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Απριλίου 2018 0
Καταγγελία του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  για τον ορισμό αναπληρωτή αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Έβρου…

Παναγιωτόπουλος: Σφραγίζουμε τα σύνορα στον Έβρο – H Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει άλλο βάρος στο μεταναστευτικό

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2019 0
Στα σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό με κατ’ αρχην έλεγχο του Έβρου αλλά και στα όσα συζητήθηκαν με τον Ρετζέπ Ταγίπ…

Μαρία Γκουγκουσκίδου: “Αυξάνονται αντί να μειώνονται τα δημοτικά τέλη – Πάρτι απ’ ευθείας αναθέσεων – Για την ίδια εργασία ο Δήμος Ορεστιάδας πληρώνει 12.500 ευρώ και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης 3.819 ευρώ”

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2020 0
Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, στις 16-12-2020, για την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021, η Δημοτική Παράταξη…