Δήμοι: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τις παραχωρήσεις παραλιών – Απλοποιείται η διαδικασία

Δημοσιεύτηκε στις: at 16 Μαΐου 2020
152 0

Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η Κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαντην Παρασκευή 15 Μαΐου ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότιη συγκεκριμένη ΚΥΑ διαχρονικά αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για όλους τους νησιωτικούς και παραθαλάσσιους Δήμους της Χώρας, με σημαντικές δημοσιονομικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις. Οι σχετικές αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες έχουν περάσει από πολλά κύματα (π.χ. όταν είχε μεσολαβήσει η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας), συνεπώς οι λεπτομέρειες της ΚΥΑ αναμένονται πάντα με αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, το γεγονός ότι δεν είχε ακόμα εκδοθεί,απασχολούσε έντονα τους Δήμους, καθώς η έκδοσή της αποτελεί, κατά περίπτωση, προαπαιτούμενο δικών τους ενεργειών.

ΠΗΓΗ airetos.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΙΣΤΟΙ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΟΙ ΘΑΝΑΤΩΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1941-1944 (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2018 0
ΠΙΣΤΟΙ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΙ ΘΑΝΑΤΩΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΛΑΪΚΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1941-1944…

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στο Δήμο Αλεξ/πολης

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιανουαρίου 2018 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Αθλητισμού ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους δημότες ότι τα προνοιακά επιδόματα διμήνου…