Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έλεγχοι για μη καθαρισμό οικοπέδων – Κυρώσεις στους παραβάτες

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:51
164 0

Διανύοντας την πλέον επικίνδυνη περίοδο για την εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπενθυμίζει για μια ακόμα φορά τους ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, για την υποχρέωσή που έχουν να διατηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Την υποχρέωση καθαρισμού έχουν και οι αγρότες που καλλιεργούν εκτάσεις περιμετρικά των πόλεων και οικισμών του Δήμου, οι οποίοι οφείλουν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς.

Επισημαίνει ακόμα ότι εντός των προσεχών ημερών, θα ξεκινήσει νέος κύκλος ελέγχων.

Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται μη συμμόρφωση, θα πραγματοποιούνται, χωρίς άλλη προειδοποίηση, οι ενέργειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (παρ.26. 1 του άρθρου 94, του Ν.3852/2010) και θα επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις.

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου
Ηλίας Δαστερίδης

Σχετικά άρθρα

Κώστας Βενετίδης: Οι ένστολες δυνάμεις παραμένουν φρουρώντας την πατρίδα μας – Καθαρίζουμε τα χημικά απόβλητα απο την περιοχή

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Κώστας Βενετιδης – Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Αφού καθάρισε το…